Voltaire Network

Kurdere som støtter USA går mot irakiske og syriske kristne

+

Den regionale regjeringen i irakisk Kurdistan har etablert en islamsk skatt på forretningsvirksomhet til kristne.

Skatten dukket opp i slutten av juni i Ankawa som er et distrikt i Erbil. Erbil er en by hvor 80% av innbyggerne er kristne. Denne skatten er en omskapt form at den tidligere «Djizîa». Dette var en skatt som ble krevet av kristne som ikke ville gå inn i hæren. Mens dette initiativet først ble avvist av byadministrasjonen er likevel denne skatten utvidet til byen Semel.

Samtidig har YPG (støttet av USA, Israel og Frankrike) invadert og okkupert de to kristne områdene i Syria, Tel Jazira og Tel Baz. Begge ligger på bredden til elven Khabour. I løpet av de siste tre årene har YPG fremtvunget utskiftning av lærere i kristne skoler i det nordlige Syria. Barna er tvunget til ikke å bruke arabisk og å følge et undervisningsprogram som er innført av kurdiske lærere for opplæring i kurdisk [1].

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Documents joints

 
(PDF - 536.1 ko)
 

[1] “USA og Israel begynner koloniseringen av Nord-Syria”, Oversettelse Knut Lindtner, Voltaire Network, 9 novembre 2015.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.