Voltaire Network

Frankrike tilbakekaller ambassadør fra et annet EU-medlemsland

+

Et skritt som uten sammenligning ikke har skjedd siden undertegnelsen av Roma-traktaten i 1958: Frankrike har tilbake-kalt sin ambassadør fra et annet EU-land – Italia.

Krisen mellom Frankrike og Italia startet å småkoke i etterkant av dannelsen av Giuseppe Contis regjering. Den begynte å koke for alvor etter at Luigi de Maio (lederen av Femstjernersbevegelsen) og visepresidenten av det italienske statsråd møtte en gruppe fra Gillettes Jeunes – de gule vestene i Montargis. (Se bildet)

Frankrike fordømmer dette som italiensk innblanding i franske indre anliggender.

Likevel har Frankrike ved tre anledninger mottatt lederne for Venezuelas pro-USA opposisjon.

I tillegg har Frankrike godkjent presidenten i nasjonalforsamlingen, Juan Guaidó, som Venezuelas fungerende president. Det ser ut til at Frankrike har sin egen tolkning av begrepet «innblanding i indre anliggender».

Oversettelse
Eric Kamov

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.