Den 28. november 2019 vedtok Europa-parlamentet en resolusjon med tittelen «Cuba, saken om José Daniel Ferrer». Der fordømmer de det cubanske regimet «for brudd på menneskerettighetene generelt, og spesielt for behandlingen av opposisjonslederen fra Patriotic Union of Cuba (UNPACU)».

José Daniel Ferrer er en velkjent dissident som blir støttet av USA. Han har allerede blitt arrestert og dømt flere ganger, beskyldt for spionasje og for å være betalt av USAs regjering.

Han ble arrestert nok en gang i oktober 2019 for offentlig forstyrrelse og for fysisk vold mot andre borgere.

Han sendte et brev til USA og påstå at han hadde blitt torturert i fengselet.

Samme kveld som Europa-parlamentet stemte over denne resolusjonen sendte cubansk fjernsyn nyheten der de beskylder internasjonale medier for å drive med en bakvaskelses-kampanje mot den cubanske regjeringen.

På sin side svarer medier på amerikansk og spansk tilbake, og beskylder Cuba for å komme med propaganda.

Men medlemmene av Europa-parlamentet burde være mer skeptiske overfor José Daniel Ferrers tortur-påstander, og troverdigheten av hans utsagn.

I en video som varer 7 minutter og 42 sekunder og som viser forhørene med han, kan man se at han med vilje skader seg selv. Gjentatte ganger smeller han hodet sitt hardt i bordet. Når fengselsvaktene trekker seg vekk fra kameraets synsfelt anklager Ferrer dem for å ha slått han.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no