Voltaire Network

Europa-parlamentet sprøyter ut anti-Cuba-propaganda

+

Den 28. november 2019 vedtok Europa-parlamentet en resolusjon med tittelen «Cuba, saken om José Daniel Ferrer». Der fordømmer de det cubanske regimet «for brudd på menneskerettighetene generelt, og spesielt for behandlingen av opposisjonslederen fra Patriotic Union of Cuba (UNPACU)».

José Daniel Ferrer er en velkjent dissident som blir støttet av USA. Han har allerede blitt arrestert og dømt flere ganger, beskyldt for spionasje og for å være betalt av USAs regjering.

Han ble arrestert nok en gang i oktober 2019 for offentlig forstyrrelse og for fysisk vold mot andre borgere.

Han sendte et brev til USA og påstå at han hadde blitt torturert i fengselet.

Samme kveld som Europa-parlamentet stemte over denne resolusjonen sendte cubansk fjernsyn nyheten der de beskylder internasjonale medier for å drive med en bakvaskelses-kampanje mot den cubanske regjeringen.

På sin side svarer medier på amerikansk og spansk tilbake, og beskylder Cuba for å komme med propaganda.

Men medlemmene av Europa-parlamentet burde være mer skeptiske overfor José Daniel Ferrers tortur-påstander, og troverdigheten av hans utsagn.

I en video som varer 7 minutter og 42 sekunder og som viser forhørene med han, kan man se at han med vilje skader seg selv. Gjentatte ganger smeller han hodet sitt hardt i bordet. Når fengselsvaktene trekker seg vekk fra kameraets synsfelt anklager Ferrer dem for å ha slått han.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.