Robert Francis Kennedy jr., sønn av tidligere riksadvokat Bob Kennedy og nevø til president John Fitzgerald Kennedy, stiller nå som motkandidat til sittende Joe Biden når Demokratene skal nominere sin presidentkandidat til valget i 2024.

Donald Trump leder i øyeblikket over Biden på meningsmålinger.

Robert Kennedy jr. er en miljøvern-advokat. Han har nylig vunnet en banebrytende rettssak mot Monsanto (kunstgjødselfirma overs.) Han har gått i spissen for en forskerbasert tiltale mot dr. Anthony Fauci og farmasi-industrien under Covid-pandemien.

Som Bernie Sanders i 2020 har denne personen fra venstresiden stått mot lederne i woke-tilhengerne i det demokratiske partiet. Han prøver å overta en lederstilling, slik Jacksontilhengeren Donald Trump, overtok det republikanske partiet.

Kampropet til Kennedy-kampanjen vil være mot korrupsjonen i institusjoner og mot makten til de flernasjonale selskapene. Han tilhører en moderat venstreside som går mot det som tilsynelatende er vårt felles beste.

I juli 2021 deltok Robert Kennedy jr. På en ReAwaken America Tour, som av pressen ble beskrevet som en høyrevridd kristen bevegelse. Han ble blant annet fotografert sammen med general Michael Flynn og valgstrategen Roger Stone.

Republikaneren Roger Stone som var med i valgkampanjene til Richard Nixon, Ronald Reagan og George W. Bush, og som også ledet valgkampen til Donald Trump, forsikrer oss om at uansett forskjellen på Trump og Kennedy (spesielt når det gjelder våpen og abort), så vil et felles kandidatur mellom disse to være svaret på splittelsen i befolkningen i USA, og på lang sikt kunne beholde integriteten til De Forente Stater.

For sin del har Steve Bannon (framstående republikansk politiker, overs.) oppmuntret Robert Kennedy til å kaste seg inn i kampen.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no