Ifølge tyrkiske medier forbereder president Recep Tayyip Erdoğan å sparke sin statminister, Ahmet Davutoğlu. Det ser ut til at uenigheten mellom dem dreier seg om konstitusjonelle reformer som vil føre til en avskaffelse av funksjonen som statsminister til fordel for et styre av en president.

Den svekkete innflytelsen til Hr. Davutoğlu innad i det tyrkiske regjeringspartiet AKP er allerede registrert den 29. april da han mistet retten til å nominere regionale representanter.

Etterfølgeren hans, ifølge ryktene, er enten transportministeren, Bilal Albyrak (en spesialist på sjøtransport og en Erdogan-lojalist), eller hans svigersønn, Beret Albayrak ( som er gift med Erdogans eldste datter, Esra Erdogan, og som raskt ble forfremmet til energiminister i november 2015).

Som en effektiv universitetsprofessor er Ahmet Davutoğlu blitt gradvis en mer populær politiker, kjent for sine flammende taler. Det er ikke sannsynlig t han vil trekke seg fra det politiske livet - det er derfor grunn til å regne med han i opposisjon innad i AKP.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no