Den 12. oktober undertegnet Hamas og Fatah en forsoningsavtale i Kairo. Teksten på dokumentet er hemmelig.

Den 1. desember 2017 er det meningen at Gazastripen skal komme under Fatah-regjeringens kontroll. Problemene som har dukket opp underveis er det nå blitt ordnet opp i. Det er planlagt et nytt møte den 21. november.

Den egyptisk-palestinske grensen, inkludert grenseposten Rafah, vil øyeblikkelig komme under de palestinske autoritetenes kontroll, og det er meningen å stasjonere 3000 politioffiserer der.

Samtidig er det blitt inngått en annen avtale, mellom Russland og Hamas. Den ble stille og diskret undertegnet i hovedkvarteret til den egyptiske etterretningen. Den innebærer en avvæpning av Aknaf Beit al-Maqdis-gruppen i leiren Yarmouk sør for Damaskus, med øyeblikkelig virkning.

For tre måneder siden nevnte vi hva som ligger bak disse forhandlingene som har foregått. Vi meldte også at general Mohammed Dahlan er tilbake. Så derfor er det ikke lenger snakk om noen uker [1].

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

[1Peace in Syria for the benefit of Israël and Turkey?”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 11 July 2017.