Voltaire Network

Hellas oppdager massiv ankomst av jihadister

+

Frem til nå har tilstedeværelsen av jihadister som har blandet seg med migranter som kommer til EU via Hellas vært lite målbare. Nå er varsellampene skrudd på som følge grunn av en langt større ankomst.

I etterkant av undertegningen av Sochi-avtalen mellom Tyrkia og Russland har det tyrkiske CIA (Millî Istihbarat Teskilati; MIT) smuglet ut av Idlib mer enn tusen krigere som tilhører Al Qaida og IS.

Gresk politi har avslørt minst 120 jihadister blant de nye immigrantene. De fleste av disse jihadistene skal befinne seg på Camp Moria på Lesbos.

Disse personene befinner seg ikke blant de 5000 som er navngitt på listene som europeiske myndigheter sitter på. Disse personene er blitt identifisert som følge av klager som kommer fra andre migranter og IS- og Al Qaida-ofre i Syria og Irak.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.