Fransk etterforskning har undersøkt forbindelsen mellom den franske transnasjonale gruppen Lafarge og jihadistgrupper med det formål å styrte den syriske regjeringen. I dette arbeidet har de også funnet at det også er nære forbindelser mellom dette selskapet og fransk Secret Service.

Lafarge er et multinasjonalt selskap som hovedsakelig produserer sement. Dommer Charlotte Bilger har arbeidet med å etterforske en klage som er kommet fra flere av Lafarge sine tidligere arbeidere. Det endte opp med at hun utvidet etterforskningen til gruppens aktiviteter i Syria.

Til slutt endte det med at dommeren spurte Lafarge om de hadde skaffet sement til Det Islamske Emiratet, eller Daesh. (IS)

Til og med før rettsprosessene startet opp i Paris hadde journalisten Thierry Meyssan avslørt at Lafarge sin fabrikk i Syria hadde skaffet forskjellige jihadistgrupper 8 millioner kubikkmeter sement som disse skulle bruke til å bygge forsterkninger og underjordiske installasjoner. Det multinasjonale selskapet nekter å kommentere disse sakene.

Meyssan har gjort andre interessante oppdagelser:

Tidligere utenriksminister og to ganger presidentkandidat i USA, Hillary Clinton har vært rådgiver for og sittet i styret til Lafarge.
Lafarge har levert tjenester til CIA.

«Lafarge : L’État français au centre de l’affaire», «L’usine syrienne, fournisseuse de l’ÉI?», Ismaël Halissat et Willy Ledevin, Libération, 23 avril 2018.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no