Voltaire Network

Vestlig enighet om ikke å bli enige angående Libya

+

Stammerådene fra de libyske klanene har avslått enhver utenlandsk hjelp prinsipielt. Forsamlingen har også bestemt at det kun er gjennom egen innsats at Libya vil bli frigjort fra det dødelige kvelertaket jihadistene har og som har splittet opp det libyske territoriet. Kamper er allerede i gang i Tripoli.

USA hadde betrodd Frankrike oppgaven med å re-etablere en ny-kolonial orden i Libya. I august annullerte de Frankrikes mandat til fordel for at Italia - som nå er regjert av nasjonalister - å håndtere denne saken.

Til tross for dette, fortsetter Frankrike, som hadde satt opp flere møter i Paris for overhodene til rivaliserende klaner, å videreføre sitt mandat med samme engasjement og størrelsesorden.

USA, Italia, UK og Frankrike signerte den 01.09.2018 en felles erklæring som agiterte for å respektere de avgjørelser som presidenten i FNs sikkerhetsråd hadde tatt den 06.06.2018.

Til tross for at denne erklæringen fra presidenten viser til Frankrikes innsats er den eneste resolusjonen som er vedtatt er å støtte prinsippet om nye valg. Hverken sikkerhetsrådet eller de fire vestlige stormaktene har vært i stand til å komme videre, selv med en så minimal konsensus.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.