Voltaire Network

Israel

I løpet av de syv årene med krig mot Syria har Israel i all hemmelighet blandet seg inn. De har gitt luftstøtte til jihadistene i deres forsøk på å styrte den syriske republikken.
Siden slutten av 2018 har Tel Aviv forandret taktikk, og nå fortsetter de med omfattende bombe-operasjoner som de ikke lenger prøver å skjule. De går etter iranske mål, med taus tillatelse fra Russland.
Men disse iranske målene ser ikke ut til å være annet enn anekdotiske. Samtidig har Israel kommet til enighet med lederne i Hamas som - som kjent - finansieres via Qatar. Men de fortsetter krigen mot sivile i Gaza.

| Roma (Italia)
+
JPEG - 36.6 ko

«Helt uventet har Israel nå innrømmet sine angrep mot militære mål i Syria, og de har advart syriske myndigheter mot å komme med hevnangrep mot Israel». Dette er slik italienske medier rapporterte om etter gårsdagens angrep i Syria, med krysser-raketter og smarte bomber. «Dette er et budskap til russerne som sammen med Iran setter Assad i stand til å beholde makten», kommenterer Corriere della Sera.

Det er ingen som spør om Israels «rett» til å angripe en suveren stat for å kunne styrte regjeringen der etter at USA, NATO og Gulf-monarkiene har prøvd å knuse Syria - sammen med Israel - slik de gjorde med Libya i 2011.

Ingen synes det er noen skandale med disse israelske luftangrepene som skjedde sist lørdag og mandag og som førte til dusinvis av døde, inkludert minst fire barn, og som førte til alvorlige skader på Damaskus internasjonale flyplass.

Derimot var det mye snakk om det faktum at skianlegget på Mount Hermon (som er helt okkupert av Israel sammen med Golan-høyden) måtte stenge for dagen. Dette førte til stor misnøye for de som besøkte stedet i helgen.

Ingen ser ut til å bekymre seg for det faktum at Israel nå intensiverer angrepene mot Syria med det påskuddet at landet blir brukt som utgangspunkt for iranske missiler. Israel har nå startet forberedelser for en større krig mot Iran, planlagt sammen med Pentagon. Men dette kan bli katastrofalt.

USAs beslutning om å trekke seg fra atomavtalen med Iran - en avtale Israel betegnet som «at Vesten nå overgir seg til Ondskapens Akse, ledet av Iran» - har provosert fram en ekstremt farlig situasjon, og ikke bare i Det Utvidete Midt-Østen.

Israel er den eneste atommakten i Midt-Østen. De har ikke underskrevet på noen ikke-sprednings-avtale, noe Iran har gjort. På det nåværende tidspunktet har Israel 200 atomvåpen rettet inn mot Iran (noe tidligere utenriksminister i USA, Colin Powell fortalte i mars 2015).

JPEG - 29.6 ko

Til å føre sine atomvåpen har Israel i første rekke en skvadron F35A kampfly som var erklært operative i desember 2017. Og Israel er ikke det første landet som har kjøpte de nye femte-generasjons kampflyene fra det USA-baserte selskapet Lockheed Martin. Men de har også sin egen militær-industri som spiller en viktig rolle i utviklingen av kampfly.

Sist desember begynte Israel Aerospace Industries å produsere komponenter til vinger som gjør F-35 usynlige på radar. Takket være denne teknologien, som også omfatter Italias F-35, utvider Israel nå sin angreps-kapasitet med atomvåpen. Dette er integrert i NATOs elektroniske system via «Programme of individual cooptation with Israel».

Men dette finner vi ingenting om i våre medier. Slik som vi heller ikke finner noe om ofrene for de israelske angrepene mot Syria. Derimot er det mange flere meldinger om palestinske angrep mot Israel fra Gaza-stripen.

På grunn av Israels blokade av internasjonale bidrag til helsearbeid i Gaza var seks av tretten sykehus, inkludert to barnesykehus, Nasser og Rantissi, nødt til å stenge den 20. januar på grunn av mangel på drivstoff som produserer elektrisitet. På Gaza-stripen er elektrisitetsforsyningen ekstremt sporadisk.

Vi kan ikke si hvor mange ofre det det kan være på grunn av denne tilsiktete stengingen av sykehus på Gaza-stripen. Vi kan ikke finne noen slags relevant informasjon om det i våre medier. Derimot kom vise-statsminister Matteo Salvini med en erklæring på radio etter sin nylige reise til Israel «Jeg gir all min støtte til sikkerhet for Israel - en bastion for demokrati i Midt-Østen».

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Kilde
Il Manifesto (Italia)

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.