München 16. februar 2018: Møte mellom presidenten i World Uyghur Congress Dolkun Isa og den tyrkiske statsministeren Binali Yildirim.

The «Xinjiang papers», frigjort den 16. november 2019 av New York Times, har blitt tydet av vestlige medier som en plan om å undertrykke den uigurske kulturen i Kina [1]. Det er skrevet på kinesisk, Tolkningen er ikke så lett tilgjengelig for den vestlige verden.

I realiteten skal Kina beskytte den uigurske kulturen og tolerere den muslimske religionen. Samtidig prøver de å hindre terrorist-angrep og separatisk-angrep som kommer fra The World Uyghur Congress (WUC).

Kina har allerede publisert tallrike studier der de klargjør sin politikk [2]. Dokumentet som kan leses i New York Times er bevis på den kinesiske regjeringens beslutning om å bruke midler for å opprettholde nødvendig sivil fred.

President Xi har bedt politiet ikke vise «noen slags nåde» mot terrorister. Faktisk står den kinesiske lederen overfor en mektig organisasjon - nemlig World Uyghur Congress, som ble dannet av CIA under den kalde krigen, og som USA daglige fremstiller et falskt bilde av som fredelig.

Men WUC, basert i München i Tyskland, har påtatt seg ansvaret for de mange dødelige angrepene i Kina. I tillegg så har tusener av uigur-kjempere blitt sendt til Syria og Tyrkia for å bli trent opp, med disse landenes assistanse [3]. Mer enn 18 000 uigur-jihadister holder nå til i byen al-Zanbaki i Idlib-provinsen i Syria, der tyske og franske NGOer forsørger dem med mat og helsetjenester.

Uigur-jihadistene har skaffet seg mange støttespillere i Europa. I Brüssel samlet lobbyister seg bak lukkede dører til et tre dagers seminar fra 7. til 9. desember, etterfulgt den 10. desember av en konferanse i Europa-parlamentet. Det ble blant andre ledet av det franske parlamentsmedlemmet Raphael Glucksmann og WUC-presidenten Dolkun Isa.

Presidenten for den Uyghuriske Verdenskongressen, til venstre, leder et seminar i Europaparlamentet sammen med den franske MEP Raphael Glucksmann.

El presidente del Congreso Mundial Uigur, a la izquierda, preside un seminario en el Parlamento ‎Europeo junto al eurodiputado francés Raphael Glucksmann. ‎
Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

[1“‘Absolutely No Mercy’: Leaked Files Expose How China Organized Mass Detentions of Muslims”, Austin Ramzy and Chris Buckley, The New York Times, November 16, 2019

[3The CIA is using Turkey to pressure China”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 19 February 2019.