Voltaire Network

Japan støtter Myanmar i saken om folkemord

+

Den vestlige verden er delt i spørsmålet om kontroversene i Myanmar. Etter India mener nå også Japan at det ikke har vært noe folkemord mot rohinga-folket, men at det skyldes en anti-terror-aksjon mot «Arakan Rohingya Salvation Army», også kjent under sitt forrige navn Harakah al-Yaqin, eller «Faith Movement».

På en pressekonferanse han holdt den 26. desember 2019 i Yangoon (tidligere Rangoon) grep den japanske ambassadøren til Myanmar, Ichiro Maruyama, sjansen til å forklare hvor de står.

Hans regjering tror fast og bestemt at det ikke foregår noe folkemord i Burma. I stedet er det et jihadist-angrep.

Han uttrykte derfor et håp om at The International Court of Justice ikke vil komme med provisoriske tiltak som et resultat av Aung San Suu Kyis forklaringer i det forumet den 12. desember 2019 [1].

Fredsprisvinneren fra 1991, og som spesialrådgiver i Myanmar siden 2016, har vært utsatt for en internasjonal svertekampanje etter rohingaenes utvandring i 2017.

Støtten hun har i Kina har blitt forklart som del av rivaliseringen mellom USA og Kina. Støtten fra India har blitt sett på som synet til Narendra Modris hindu-politikk. De også mener «Arakan Rohingya Salvation Army» er en jihadist-organisasjon med hovedkvarter i Mekka i Saudi-Arabia.

De blir støttet av World Islamic Organization, og blir bevæpnet av Pentagon [2].

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

[1] “Aung San Suu Kyi before the International Court of Justice”; “Closing remarks by Aung San Suu Kyi before the International Court of Justice”, by Aung San Suu Kyi, Voltaire Network, 11 and 12 December 2019.

[2] “Politisk Islam mot Kina”, av Thierry Meyssan, Oversettelse Bjørn Thorsønn, Voltaire Network, 11 octobre 2017.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.