Voltaire Network

Britene drar seg sakte ut av Idlib

+

Den 13 august i år forsikret den britiske utenriksministeren Jeremy Hunt til underhuset at han beklaget at avstemningen som ble holdt i parlamentet i 2013 gikk imot en militær intervensjon mot «Assad-regimet» (sic).

Til tross for dette, ifølge The Times fra 21 august, vil den britiske regjeringen redusere sine støtte-programmer i «opprørs-kontrollerte» områder i Syria.

Storbritannia finansierer ennå lokale samfunn i Idlib regionen. Faktum er et dette området er okkupert av jihadister som har kommer fra hele landet. Hver lokalitet er drevet av forskjellige væpnede grupper som ofte slåss mot hverandre.

Tyrkia, UK og Frankrike skaffer alle de forsyninger de måtte trenge. Det viktigste er at den tyrkiske hæren og det britiske SAS (luftvåpenets spesialstyrker) i realiteten okkuperer hele regionen.

Imens forbereder Syria og Russland å storme jihadistene.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Documents joints

 
Letter by Jeremy Hunt
(PDF - 671 ko)
 
Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.