Πριν από ένα χρόνο ήδη, η επιδημία Covid-19 έφτασε στη Δύση, μέσω της Ιταλίας. Σήμερα γνωρίζουμε λίγο περισσότερα για αυτό τον ιό, ωστόσο, παρά τις γνώσεις, οι Δυτικοί εξακολουθούν να την κατανοήσουν με σφαλμένο τρόπο.

1- Τι είναι ένας ιός;

Η επιστήμη είναι εξ ορισμού καθολική: παρατηρεί και αναπτύσσει υποθέσεις για να εξηγήσει τα φαινόμενα. Ωστόσο, εκφράζεται σε διαφορετικούς γλώσσες και πολιτισμούς που αποτελούν πηγές παρεξήγησης όταν δεν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές τους.

Έτσι, οι ιοί είναι ζωντανά όντα σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ορισμό της ζωής, αλλά απλοί μηχανισμοί σύμφωνα με τον αγγλοσαξονικό ορισμό της ζωής. Αυτή η πολιτισμική διαφορά προκαλεί διαφορετική συμπεριφορά στον καθένα μας. Για τους Αγγλοσάξονες, πρέπει να καταστρέφονται οι ιοί, ενώ για τους Ευρωπαίους έπρεπε- μέχρι πέρυσι - να προσαρμοζόμαστε σε αυτούς.

Δεν λέω ότι οι πρώτοι είναι ανώτεροι ή κατώτεροι από τους δεύτερους, ούτε ότι είναι ανίκανοι να ενεργούν με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που στηρίζεται στο πολιτισμό τους. Απλώς λέω ότι ό καθένας αντιλαμβάνεται τον κόσμο με τον δικό του τρόπο. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να κατανοήσουμε τους άλλους και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο αν είμαστε ανοιχτοί για αυτό.

Βέβαια, η Δύση είναι λίγο πολύ ένα ομοιογενές πολιτικό σύνολο, αλλά αποτελείται από τουλάχιστον δύο πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς. Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν σταματάνε να μειώνουν αυτές τις διαφορές, πρέπει πάντα να το συνειδητοποιούμαστε.

Εάν πιστεύουμε ότι οι ιοί είναι ζωντανά όντα, πρέπει να τους συγκρίνουμε με τα παράσιτα. Επιδιώκουν να ζήσουν εις βάρος του οικοδεσπότη τους και προπαντός όχι να τον σκοτώσουν, γιατί θα πέθαναν οι ίδιοι. Προσπαθούν να προσαρμοστούν στο είδος του ξενιστή μεταλλάζοντας μέχρι να βρουν έναν τρόπο να τον κατοικήσουν χωρίς να τον σκοτώσουν. Οι παραλλαγές της Covid-19 δεν είναι συνεπώς «ιππείς της Αποκάλυψης», αλλά πολύ καλά νέες σύμφωνα με την εξέλιξη των ειδών.

Η αρχή του εγκλεισμού των υγιών πληθυσμών καθορίστηκε από τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Rumsfeld, το 2004. Δεν ήταν για τη καταπολέμηση μιας ασθένειας, αλλά μια πρόκληση μαζικής ανεργίας για να στρατιωτικοποιηθούν οι δυτικές κοινωνίες [1]. Διαδόθηκε στην Ευρώπη από τον Δρ Richard Hatchett, τότε Σύμβουλο Υγείας του Πενταγώνου και σήμερα πρόεδρο του CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations). Είναι εκείνος που, για τη Covid-19, επινόησε την έκφραση «Είμαστε σε πόλεμο!», που αντηχήθηκε από τον πρόεδρο Μακρόν.

Ομοίως, αν πιστεύουμε ότι οι ιοί είναι έμβια όντα, δεν μπορεί κανείς να πιστεύει τα επιδημικά μοντέλα που αναπτύχθηκαν από τον καθηγητή Neil Ferguson του Imperial College London και τους μαθητές του, όπως τον Simon Cauchemez του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελυζέ. Εξ ορισμού, καμία ανάπτυξη ζωντανού όντος είναι εκθετική. Κάθε είδος αυτορυθμίζεται σύμφωνα με το περιβάλλον του. Το να σχεδιάσεις τη καμπύλη της έναρξης μιας επιδημίας και στη συνέχεια να την αναγάγεις είναι ένας επιστημονικός παραλογισμός. Ο καθηγητής Fergusson πέρασε τη ζωή του προβλέποντας καταστροφές που ποτέ δεν συνέβησαν [2].

2- Τι να κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε μια επιδημία;

Όλες οι επιδημίες έχουν ιστορικά καταπολεμηθεί επιτυχώς από ένα μείγμα μέτρων απομόνωσης των ασθενών και αύξησης της υγιεινής.

Όταν πρόκειται για ιική επιδημία, η υγιεινή δεν χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του ιού, αλλά των βακτηριακών λοιμώξεων που αναπτύσσονται στους ασθενείς από τον ίο. Για παράδειγμα, η ισπανική γρίπη, που εμφανίστηκε τα έτη 1918-20, ήταν μια ιογενής ασθένεια. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ακίνδυνος ιός, αλλά στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολύ κακές συνθήκες υγιεινής επέτρεψαν την ανάπτυξη ευκαιριακών βακτηριακών λοιμώξεων που σκότωσαν μαζικά.

Από ιατρική άποψη, η απομόνωση εφαρμόζεται μόνο για τους ασθενείς και μόνο για αυτούς. Ποτέ στην ιστορία δεν έχει περιοριστεί κατ’ οίκον ένας υγιής πληθυσμός για την καταπολέμηση μιας ασθένειας. Δεν θα βρείτε ιατρική βιβλιογραφία άνω του ενός έτους οπουδήποτε στον κόσμο που να προβλέπει ένα τέτοιο μέτρο.

Οι τρέχοντες περιορισμοί κατ’ οίκον δεν είναι ούτε ιατρικά ούτε πολιτικά μέτρα, αλλά διοικητικά. Δεν στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των ασθενών, αλλά στην χρονική επιμήκυνση της διάδοσης της μόλυνσης τους, έτσι ώστε να μην γίνει συμφόρηση ορισμένων νοσοκομειακών υπηρεσιών. Γίνεται για να αντισταθμιστεί η κακή διαχείριση των υγειονομικών ιδρυμάτων. Τα περισσότερα ιογενή κρούσματα διαρκούν τρία χρόνια. Στην περίπτωση της Covid-19, η φυσική διάρκεια της επιδημίας θα παραταθεί κατά τη διοικητική διάρκεια των εγκλεισμών.

Οι περιορισμοί κατ’ οίκον που έγιναν στην Κίνα δεν είχαν περισσότερο ιατρικό λόγο. Ήταν παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης ενάντια στα λάθη των τοπικών διοικήσεων, στο πλαίσιο της κινεζικής θεωρίας της «εντολής του Ουρανού» [3].

Η χρήση, από έναν υγιή πληθυσμό, χειρουργικών μασκών για την καταπολέμηση ενός αναπνευστικού ιού δεν ήταν ποτέ αποτελεσματική. Πράγματι, μέχρι τη Covid-19, κανένας από τους γνωστούς αναπνευστικούς ιούς δεν μεταδιδόταν με σταγονίδια σάλιου, αλλά μέσω αερολυμάτων. Μόνο οι μάσκες αερίου είναι αποτελεσματικές. Είναι φυσικά πιθανό η Covid-19 να είναι το πρώτο μικρόβιο ενός νέου είδους, αλλά αυτή η λογική υπόθεση είναι εξαιρετικά παράλογη [4]. Είχε ληφθεί υπόψη για τη Covid-2 (η "Sars"), αλλά έχει ήδη εγκαταλειφθεί.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η Covid-2 δεν επηρέασε μόνο την Ασία το 2003-04, αλλά και τη Δύση. Ήταν μια επιδημία όπως η Covid-19 το 2020-21. Σήμερα αντιμετωπίζεται με ιντερφερόνη-άλφα (IFNα ) και αναστολείς πρωτεασών. Δεν υπάρχει εμβόλιο.

3- Μπορούμε να θεραπεύσουμε μια ασθένεια που δεν γνωρίζουμε;

Ακόμη και χωρίς να γνωρίζετε έναν ιό, μπορείτε και πρέπει πάντα να αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα που προκαλεί. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για την ανακούφιση των ασθενών, αλλά και μια προϋπόθεση για να μάθετε να γνωρίσετε αυτήν την ασθένεια.

Οι δυτικοί πολιτικοί έκαναν την επιλογή να μην θεραπεύσουν την Covid-19 και να στοιχηματίσουν όλους τους προϋπολογισμούς τους στα εμβόλια. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τον Ιπποκράτειο όρκο με τον οποίο έχει δεσμευτεί κάθε Δυτικός ιατρός. Φυσικά, πολλοί Δυτικοί γιατροί συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, αλλά όσο το δυνατόν πιο διακριτικά, αλλιώς απειλούνται με επαγγελματικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ωστόσο, πολλές φαρμακευτικές θεραπείες χορηγούνται με επιτυχία σε χώρες που δεν ανήκουν στη Δύση.
 Από τις αρχές του 2020 –δηλαδή πριν η επιδημία να πλήξει τη Δύση– η Κούβα έδειξε ότι ορισμένοι ασθενείς μπορούσαν να θεραπευτούν και θεραπευτήκαν με μικρές δόσεις ανασυνδυασμένης ιντερφερόνης Άλφα 2Β (IFNrec). Η Κίνα κατασκεύασε ένα εργοστάσιο τον Φεβρουάριο του 2021 για την παραγωγή αυτού του κουβανέζικου φαρμάκου σε μεγάλη κλίμακα και το χρησιμοποιεί για ορισμένες κατηγορίες ασθενών από τότε [5].
 Η Κίνα έχει επίσης χρησιμοποιήσει ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας, τη φωσφορική χλωροκίνη. Από αυτή την εμπειρία χρησιμοποίησε ο καθηγητής Didider Raoult υδροξυχλωροκίνη της οποίας είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες του κόσμου. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πολλές χώρες, παρά τα φρικτά fake news του Lancet και των κύριων μέσων ενημέρωσης κατά τα οποία αυτό το κοινό φάρμακο, που χορηγείται σε δισεκατομμύρια ασθενείς, είναι θανατηφόρο δηλητήριο.
 Τα κράτη που έχουν κάνει την αντίθετη επιλογή από τη Δύση, δηλαδή εκείνα που έχουν ευνοήσει τη φροντίδα και όχι τα εμβόλια, έχουν αναπτύξει συλλογικά ένα κοκτέιλ φτηνών φαρμάκων (συμπεριλαμβανομένων της υδροξυχλωροκίνης και της ιβερμεκτίνης) που αντιμετωπίζουν μαζικά την Covid (βλ. πλαίσιο). Τα αποτελέσματα είναι τόσο θεαματικά που οι Δυτικοί αμφισβητούν τα στοιχεία που δημοσιεύονται από αυτά τα κράτη, μεταξύ των οποίων η Κίνα στη πρώτη θέση.

Απόσπασμα από ένα εμπιστευτικό ελβετικό έγγραφο. Τα αναφερόμενα φάρμακα μπορεί να πωλούνται με διαφορετικά εμπορικά σήματα ανάλογα με τις χώρες.

 Τέλος, η Βενεζουέλα ξεκίνησε τη μαζική διανομή του Carvativir, ενός φαρμάκου που προέρχεται από το θυμάρι, το οποίο δίνει επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Το Google και το Facebook (και για λίγο το Twitter) λογοκρίνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες γι ’αυτό το θέμα, με τόσο ζήλο όσο το Lancet που προσπάθησε να δυσφημίσει την υδροξυχλωροκίνη.

4- Πώς θα τελειώσει αυτή η επιδημία;

Στις χώρες που χρησιμοποιούν τις ιατρικές απαντήσεις που περιγράφονται παραπάνω, η Covid-19 εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά η επιδημία έχει ήδη τελειώσει. Τα εμβόλια προσφέρονται μόνο σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Στη Δύση, όπου αρνούμαστε να θεραπεύσουμε τους ασθενείς, η μόνη λύση φαίνεται να είναι ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού. Ισχυρά φαρμακευτικά λόμπι πιέζουν για τη μαζική χρήση ακριβών εμβολίων αντί για φθηνά φάρμακα για χίλιες φορές λιγότερους ασθενείς. Γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες μιας δολοφονικής αντιπαλότητας μεταξύ των κρατών για να αδράξουν τις διαθέσιμες δόσεις εις βάρος των συμμάχων τους.

Για τετρακόσια χρόνια, η Δύση κυνηγούσε τον Λόγο, την λογική. Είχε γίνει ο αγγελιοφόρος της Επιστήμης. Σήμερα, δεν είναι πλέον συνετή. Διατηρεί σπουδαίους επιστήμονες, όπως τον καθηγητή Didier Raoult, και μια τεχνική πρόοδο, όπως βεβαιώνουν τα εμβόλια mRNA, αλλά δεν έχει πλέον την αυστηρότητα να επιχειρηματολογήσει επιστημονικά. Πρέπει όμως να διακρίνουμε τις περιοχές της Δύσης: οι αγγλοσαξονικές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) ήταν σε θέση να κατασκευάσουν εμβόλια mRNA, όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει χάσει την εφευρετικότητα της.

Το κέντρο του κόσμου έχει μετατοπιστεί.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή
Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

[1Η Covid-19 και η Κόκκινη Αυγή”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 28 Απριλίου 2020.

[2« Covid-19: Neil Ferguson, ο φιλελεύθερος Λυσσένκο », του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 18 Απριλίου 2020.

[3« Covid-19: προπαγάνδα και χειραγώγηση », του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 20 Μαρτίου 2020.

[4« Φόβος και πολιτικός παραλογισμός εν καιρώ πανδημίας », του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 7 Απριλίου 2020.

[5« Ο κόσμος μετά την πανδημία », του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 17 Μαρτίου 2020.