Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εκπομπή PBS του Charlie Rose, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Moshe Ya’alon επέκρινε με σφοδρότητα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον περιέγραψε ως "εξέχον μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας". [1]

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την Αδελφότητα κατά την φυλάκισή του το 1998. Εντούτοις, από το 2011, φαίνεται να έχει γίνει ο πολιτικός τους μέντορας.

Ο Moshe Ya’alon κατήγγειλε την ύπαρξη ενός Άξονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που διατρέχει το Λονδίνο, την Ισταμπούλ και την Ντόχα. Εξοργισμένος ισχυρίσθηκε ότι η Χαμάς, ο παλαιστινιακός κλάδος της Αδελφότητας, παίρνει τώρα διαταγές από την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον διέταξε έρευνα γύρω από την Αδελφότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sir Richard Dearlove, πρώην επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙ6) και σύμβουλος της Εξεταστικής Επιτροπής, περιέγραψε την Μ.Α. ως "ουσιαστικά, τρομοκρατική οργάνωση".

Σύμφωνα με την Telegraph, η Επιτροπή εντόπισε 60 ΜΚΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδεδεμένες με την Αδελφότητα και διερευνά όλες τις δραστηριότητές τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να απαγορεύσει την οργάνωση, αλλά να περιορίσει συγκεκριμένες δραστηριότητές της [2].

Τέλος, στην διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Σεΐχης Yusuf al-Qaradawi παραδέχθηκε ότι ο Χαλίφης Ibrahim είναι πρώην μέλος της Αδελφότητας, κάτι που μέχρι σήμερα αρνιόταν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στηρίζεται από τον Λευκό Οίκο που προσπάθησε να την φέρει στην εξουσία στον Αραβικό κόσμο κατά την διάρκεια της "Αραβικής Άνοιξης". Μάλιστα, ένα μέλος της Αδελφότητας, ο Mehdi K. Alhassani, είναι ταυτόχρονα μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ [3].

Μετάφραση
Α; Μ;

[1Charlie Rose, PBS, 14 Οκτωβρίου 2014.

[2Downing Street set to crack down on the Muslim Brotherhood”, Robert Mendick και Robert Verkaik, The Telegraph, 19 Οκτωβρίου 2014.

[3Muslim Brotherhood member sits at U.S. National Security Council”, Voltaire Network, 26 Ιουνίου 2014.