Premierul chinez, Li Keqiang, venit să conducă operațiunile la Wuhan și să restabilească «mandatul ceresc», pe 27 ianuarie 2020.

Apariția epidemiei în China

Pe 17 noiembrie 2019, primul caz al unei persoane infectate cu Covid-19 a fost diagnosticat în provincia Hubei, în China. Inițial medicii au încercat să comunice gravitatea acestei boli, dar s-au ciocnit de autoritățile regionale. Abia când numărul cazurilor a crescut și populația a văzut gravitatea acesteia, guvernul central a intervenit.

Această epidemie nu are o importanță statistică semnificativă. Ea ucide foarte puțin, chiar dacă cei pe care ea îi ucide trec prin teribilă detresă respiratorie.

Din Antichitate, în cultura chineză, Cerul i-a dat Împăratului un mandat, pentru a guverna subiecții lui [1]. Atunci când el îl retrage, o catastrofă lovește țara: epidemie, cutremur etc. Deși ne aflăm în epoca modernă, președintele XI s-a simțit amenințat de incuria guvernului regional din Hubei. Deci, Consiliul de Stat a luat problema în propriile mâini. El a forțat populația capitalei din Hubei, Wuhan, să rămână închisă la casele lor. El a construit în câteva zile spitale; a trimis echipe în fiecare casă pentru a lua temperatura fiecărui locuitor; a dus toate persoanele potențial infectate la spitale pentru testare; a tratat persoanele infectate cu fosfat de clorochina și a trimis pe altele acasă; și ultimul, a tratat persoanele grav bolnave în reanimare cu interferon Alfa 2B recombinat (IFNrec). Această vastă operațiune nu a avut nicio nevoie de Sănătate publică, în afară de a dovedi că Partidul Comunist încă se bucură de mandatul ceresc.

Cu ocazia unei conferințe de presă organizată asupra lui Covid-19, ministrul adjunct al Sănătății din Iran, Iraj Harirchi, apare contaminat.

Propagarea în Iran

Epidemia s-a răspândit din China în Iran la jumătatea lunii februarie 2020. Aceste două țări sunt strâns legate din antichitate. Ele împărtășesc numeroase elemente culturale comune. Cu toate acestea, populația iraniană este cea mai fragilă pe plan pulmonar din lume. Aproape toți bărbații cu vârsta de peste șaizeci de ani, suferă de efectele ulterioare ale gazelor de luptă ale SUA utilizate de armata irakiană în timpul primului război din Golf (1980-1988), așa ca Germanii și Francezii după Primul Război Mondial. Fiecare călător care a mers în Iran a fost impresionat de numărul de bolnavi gravi de plămîni. Când poluarea aerului crește în Teheran peste ceea ce ei pot suporta, școlile și administrațiile sunt închise și jumătate din familii merg la țară cu bunicii lor. Acest lucru se întâmplă de mai multe ori pe an, de treizeci și cinci de ani și pare normal. Guvernul și Parlamentul sunt aproape exclusiv alcătuite din veterani ai războiului Irak-Iran, adică oameni extrem de vulnerabili la Covid-19. De asemenea, atunci când aceste grupuri au fost infectate, multe personalități au dezvoltat boala.

În lumina sancțiunilor SUA, nicio bancă occidentală nu acoperă transportul de medicamente. Iranul a fost incapabil să trateze persoanele infectate și să îngrijească persoanele bolnave, până când Emiratele Arabe Unite nu au rupt embargoul, și i-a trimis două avioane cu material medical. Persoanele care nu ar suferi în altă țară, mor de la prima tuse din cauza leziunilor plămânilor lor. Ca de obicei, guvernul a închis școlile. În plus, a deprogramat mai multe evenimente culturale și sportive, dar nu a interzis pelerinajele. Unele regiuni au închis hotelurile pentru a evita deplasarea bolnavilor care nu mai găsesc spitale disponibile în apropierea caselor lor.

Carantina în Japonia

Pe 4 februarie 2020, un pasager de pe nava de croazieră SUA Diamond Princess a fost diagnosticat bolnav cu Covid-19 și 10 pasageri infectați. Ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato, a impus atunci o carantină de aproximativ două săptămâni pe vasul din Yokohama, pentru a evita contaminarea țării sale. În definitiv, din cele 3.711 de persoane aflate la bord, dintre care marea majoritate a acestora au peste 70 de ani, vor fi 7 decese.

Diamond Princess este o navă israelo-SUA, proprietatea lui Micky Arison, fratele lui Shari Arison, femeia cea mai bogată din Israel. Arisonii au transformat acest incident într-o operațiune de relații publice. Administrația Trump și multe alte țări își evacuează cetățenii lor cu ajutorul avioanelor, pentru ca sa-și poată face carantina lor, la ei acasă. Presa internațională dedică mari titluri acestui fapt divers. Referindu-se la epidemia de gripă spaniolă din 1918-1919, ea asigură că epidemia s-ar putea răspândi în lumea întreagă, și ar putea în mod potențial să amenințe cu dispariția speciei umane [2]. Această ipoteză apocaliptică, care nu se bazează pe nici un fapt, va deveni totuși cuvânt de Evanghelie.

Ne amintim că în 1898, William Hearst și Joseph Pulitzer, pentru a mări vânzările ziarelor lor zilnice, au publicat informații false pentru a provoca în mod deliberat un război între Statele Unite și colonia spaniolă din Cuba. Acesta a fost începutul lui « yellow journalism » [jurnalismul galben] (a publica orice pentru a face bani). Astăzi sunt numite «fake news» [Stiri insidioase].

Nu se știe de moment, dacă magnații au semănat în mod deliberat panica cu privire la Covid-19, făcând să arate această epidemie vulgară ca «sfârșitul lumii». Adevărul este, că o deformare urmîndu-i alteia, guvernele s-au implicat. Desigur, nu mai este o chestiune de a vinde ecrane publicitare implantînd frica, dar de a domina populațiile exploatînd această frică.

Potrivit directorului OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, China și Coreea de Sud au dat exemplul generalizînd testele de depistare; un mod de a spune că metodele italiene și franceze sunt absurditați medicale.

Intervenția OMS-ului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a monitorizat întreaga operațiune, a constatat răspândirea bolii în afara Chinei. Pe 11 și 12 februarie, ea organizează la Geneva, un forum mondial asupra cercetării și inovării, dedicat acestei epidemii. Cu această ocazie, directorul său general, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a apelat în termeni extrem de măsurați la o colaborare globală [3].

În toate mesajele sale, OMS a subliniat:
 scăzutul impact demografic al epidemiei;
 inutilitatea închiderii frontierelor;
 ineficiența purtării mănușilor, măștilor (cu excepția personalului îngrijitor) și anumite «măsuri de barieră» (de exemplu, distanța de un metru are sens doar pentru persoanele infectate, dar nu are sens cu persoanele sănătoase);
 necesitatea de a mări nivelul de igienă, în special spălarea mâinilor, dezinfectînd apa și mărind ventilația spațiilor închise. Ultimul, utilizați batiste de unică folosință, sau în caz contrar, a strănuta în cot.

Cu toate acestea, OMS nu este o organizație medicală, ci o agenție a Națiunilor Unite care se ocupă cu problemele de sănătate. Funcționarii săi, chiar dacă sunt doctori, sunt, de asemenea, și mai presus de toate, politicieni. Prin urmare, ea nu poate raporta abuzurile anumitor State.

În plus, de la controversa legată de epidemia H1N1, OMS trebuie să-și justifice public toate recomandările. Ea a fost acuzată în 2009, că sa lăsat a fi târâtă de interesele marilor companii farmaceutice, și că sa grăbit să dea alarma în mod disproporționat [4]. De data aceasta, ea nu a folosit cuvântul «pandemie» decît în ultimă soluție, pe 12 martie, adică după patru luni.

La summitul franco-italian de la Napoli, pe 27 februarie, președinții francez și italian, Giuseppe Conte și Emmanuel Macron, au anunțat că vor reacționa împreună la pandemie.

Instrumentația în Italia și Franța

În materie de propaganda modernă, nu trebuie să ne limităm la publicarea știrilor false, așa cum a făcut Regatul Unit, pentru a-și convinge poporul să intre în Primul Război Mondial, trebuie să-l punem în brigăzi, așa cum a făcut Germania pentru a-l convinge pe al său, pentru a lupta al Doilea Război mondial. Rețeta este întotdeauna aceeași: a exercita o presiune psihologică pentru a obține ca subiecții, să practice în mod voluntar acte pe care ei le cunosc ca fiind inutile, dar care îi vor angaja pe calea minciunii [5]. De exemplu, în 2001, toată lumea știa că persoanele acuzate de a fi deturnat avioanele pe 11-Septembrie, nu figurau pe listele pasagerilor îmbarcați. Deci, în stare de șoc, cea mai mare parte, au acceptat fără să se miste, acuzațiile inepte făcute de directorul FBI-ului, Robert Muller, împotriva celor «19 pirați ai aerului». Sau încă, fiecare știa că Irakul președintelui Hussein, nu a avut ca lansatoare, decît niste vechi Scuds sovietice, care nu depășeau 700 de kilometri de distanță, dar mulți americani și-au calafetat ferestrele și ușa casei lor, pentru a se proteja de gazele mortale cu care dictatorul rău urma să atace America. De data aceasta, în ceea ce privește Covid-19, este izolarea voluntară la domiciliu, care îl constrînge pe cel care acceptă să se convingă el însuși de veridicitatea amenințării.

Trebuie amintit faptul, că niciodată în Istorie nu sa recurs la izolarea unei populații sănătoase, pentru a lupta împotriva unei boli. Mai presus de toate, amintim că această epidemie nu va avea o consecință semnificativă în termeni de mortalitate.

În Italia, sa trecut mai întâi la izolarea regiunilor contaminate în conformitate cu principiul carantinei, apoi izolarea tuturor cetățenilor unii de alții, ceea ce reiese dintr-o altă logică.

Potrivit președintelui Consiliului Italian, Giuseppe Conte, și a președintelui francez, Emmanuel Macron, izolarea întregii populații la domiciliu nu are ca scop înfrângerea epidemiei, ci răspândirea ei în timp, astfel încât bolnavii să nu ajungă în același timp la spitale și să le satureze. Cu alte cuvinte, nu este o măsură medicală, ci una exclusiv administrativă. Ea nu va reduce numărul de persoane infectate, ci le va întârzia în timp.

Pentru a-i convinge pe Italieni și pe Francezi de meritele deciziei lor, președinții Conte și Macron au acordat mai întâi sprijinul comisiilor de experți științifici. Bineînțeles, aceste comisii nu au avut nici o obiecție ca persoanele să stea la ele acasă, dar ei, de asemenea, nu au avut nici pentru a se ocupa de afacerile lor. Apoi președinții Conte și Macron, au făcut obligatoriu un formular oficial pentru a putea să se plimbe. Acest document antet al ministerelor de Interne respective, este scris despre onoare și nu este supus nici unei verificări sau sancțiuni.

Ambele guverne își înnebunesc populația distribuind niște instrucțiuni inutile dezavuate de medicii de boli infecțioase: ei încurajează să se poarte mănuși și măști în toate circumstanțele și să se stea la cel puțin un metru distanță de orice altă ființă umană.

Video din 25 februarie 2020 cenzurat de ministerul francez al Sănătății

«Cotidianul de referință» francez (sic) Le Monde, Facebook France și ministerul francez al Sănătății au stabilit să se cenzureze un video al profesorului Didier Raoult, unul dintre cei mai renumiți specialiști în boli infecțioase la nível mondial, deoarece anunțînd existența unui medicament dovedit în China, împotriva lui Covid-19, el punea în evidență absența unei baze medicale a măsurilor luate de președintele Macron [6].

Prezentare a profesorului Didier Raoult la Adunarea Generală a Spitalelor Universitare din Marsilia, pe 16 martie 2020.

Este prea devreme pentru a spune ce scop urmăresc guvernele Conte și Macron. Singurul lucru care este sigur, este că nu este o chestiune de a combate Covid-19.

Traducere
Light Journalist

[1The Mandate of Heaven and The Great Ming Code, Jiang Yonglin, University of Washington Press (2011).

[2Human Extinction and the Pandemic Imaginary, Christos Lynteris, Routledge (2020).

[3«Nouveau coronavirus : solidarité, collaboration et mesures d’urgence au niveau mondial s’imposent», Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Organisation mondiale de la Santé, 11 février 2020.

[4Pandemics, Science and Policy. H1N1 and the World Health Organization, Sudeepa Abeysinghe, Plagrave Macmillan (2015).

[5« Les techniques de la propagande militaire moderne », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 16 mai 2016.