Statele Unite realizează o demonstrație a puterii sale, organizînd cel mai mare transfer de trupe către Europa, în cadrul exercițiilor Defender Europe 20. Această țară, care și-a sacrificat în urmă cu câțiva ani, soldații în testele nucleare, fără ca să-i informeze, nu va lua măsurile de precauție adecvate pentru a-i păzi în fața actualei epidemii de coronavirus.
Statele Unite au mărit alerta Coronavirusului pentru Italia, de la nivelul 3 ("a evita călătoriile neesențiale"), ridicând-o la 4, pentru Lombardia și Veneto ("a nu călători"), la fel ca pentru China. American Airlines și Delta Air Lines au suspendat toate zborurile dintre New York și Milano. Cetățenii Statelor Unite care merg în Germania, Polonia și alte țări europene, la nivelul de alertă 2, trebuie "să ia măsuri suplimentare de precauție".
Există, totuși, o categorie de cetățeni SUA scutiți de aceste standarde: cei 20.000 de soldați care încep să sosească din Statele Unite în porturile și aeroporturile europene, pentru exercițiul Defender Europe 20 (Apărătorul Europei 20), cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa, în ultimii 25 de ani. Cuprinzînd-ui pe cei prezenți deja, vor participa în Aprilie și Mai, aproximativ 30.000 de soldați SUA, sprijiniți de 7.000 din cele 17 țări membre și partenere ale NATO, între care, Italia.
Prima unitate blindată a sosit din portul de la Savannah, din SUA, în Bremerhaven, în Germania. Pe scurt, sosesc din SUA, în 6 porturi europene (în Belgia, Olanda, Germania, Letonia, Estonia), 20.000 de piese de echipament militar. Alte 13.000 de piese sunt furnizate de depozitele prepoziționate de US Army Europe (Armata SUA în Europa), în principal în Germania, Olanda și Belgia. Astfel de operațiuni, informează US Army Europe, "necesită participarea a zeci de mii de militari și civili din mai multe națiuni".
Soseste, în același timp, din SUA, în 7 aeroporturi europene, grosul contingentului de 20.000 de soldați. Printre acestia, 6.000 ai Gărzii Naționale, provenienți din 15 State: Arizona, Florida, Montana, New York, Virginia și altele. La începutul exercițiului, în Aprilie – comunică US Army Europe – cei 30.000 de soldați SUA se vor "răspândi în întreaga regiune europeană" pentru a "proteja Europa de orice potențială amenințare", cu referire clară la "amenințarea rusă".
Generalul Tod Wolters - care comandă forțele SUA în Europa, și în același timp, forțele NATO în calitate de Comandant Suprem Aliat în Europa - asigură că "Uniunea Europeană, NATO și Comandamentul European al Statelor Unite au lucrat împreună pentru a îmbunătăți infrastructurile." Acest lucru va permite convoaielor militare să se deplaseze rapid, de-a lungul a 4.000 km de rute de tranzit. Zeci de mii de soldați vor trece granițele pentru a realiza exerciții în zece țări. În Polonia vor sosi în 12 zone de antrenament, 16.000 de soldați SUA cu aproximativ 2.500 de vehicule. Parașutiștii americani ai Brigăzii 173, staționați în Veneto, și italienii Brigăzii Folgore, staționați în Toscana, vor merge în Letonia pentru un exercițiu comun de lansare a bombelor.
Defender Europe 20, este în curs de desfășurare pentru a "mări capacitatea de a instala rapid o mare forță de luptă a Statelor Unite în Europa". Deci, el se dezvoltă cu orare și proceduri care fac practic imposibilă supunerea a zeci de mii de soldați la regulile de sănătate ale Coronavirusului, și care să-i împiedice să intre în contact cu locuitorii, în perioadele de odihnă. Mai mult decît asta, US Army Europe Rock Band, va organiza o serie de concerte gratuite în Germania, Polonia și Lituania, care vor atrage un public numeros. Cele 30.000 de trupe SUA care "se vor răspândi în regiunea europeană" sunt, de fapt, scutite de normele preventive privind Coronavirusul care se aplică civililor. Este suficientă garanția dată de US Army Europe, că: "monitorizăm Coronavirusul" și că "forțele noastre sunt în stare bună de sănătate".
În același timp, este ignorat impactul asupra mediului ambiental, al unui astfel de exercițiu militar de mare anvergură. Vor participa tancurile SUA Abrams, cântărind 70 de tone și cu armura de uraniu sărăcită, care consumă 400 de litri de combustibil pentru 100 km, producând o puternică poluare, pentru a obține puterea maximă.
Într-o astfel de situație, ce fac autoritățile naționale și cele ale Uniunii Europene, ce face Organizația Mondială a Sănătății? În plus, în afară de acoperirea gurii și a nasului, mai pun și masca peste ochi.