Reţeaua Voltaire

NATO își pregătește instalarea în Orientul Mijlociu extins

+

În cele din urmă, va trebui să fie NATO chiar, cel care va domina lumea arabă, după retragerea lui CentCom (Comandamentul Central al SUA în Orientul Mijlociu). Germania ar putea juca un rol de lider în cadrul Alianței.

Secretarul General Jens Stoltenberg speră:
- 1. Să instaleze Alianța în Tunisia și să facă să dureze, veșnic, războiul în Libia;
- 2. Să instaleze Alianța în Irak și în Iordania și să facă să dureze, veșnic, războiul în Siria.

Pe 1 februarie 2020, Turcia s-a apropiat, brusc, de NATO, în cadrul caruia este membră, și a intrat în conflict cu Rusia, în Siria. De asemenea, a reluat transferul jihadiștilor din Siria, spre Libia, prin Tunisia.

Pe 12 februarie 2020, Miniștrii Apărării din cadrul NATO au decis, initial, să-și intensifice "misiunea de asistență" în Irak, deși Parlamentul irakian a cerut retragerea trupelor străine.

Jens Stoltenberg pregătește acest plan de mai bine de șase luni. Astfel, el a încheiat acorduri secrete cu regele Abdullah al Iordaniei (foto) și cu Ministrul tunisin al Afacerilor Externe, pe care la primit, pentru o lungă perioadă de timp, la Bruxelles.

Traducere
Light Journalist

Reţeaua Voltaire

Voltaire, ediţia internaţională

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie