De Argentijnse Javier Milei (president van de Republiek), de Franse Marine Le Pen (presidentskandidaat Rassemblement National), de Portugese André Ventura (voorzitter van Chega! - Genoeg is genoeg!), de Israëlische Amichai Chikl (minister voor Diaspora), de Chileense José Antonio Kast (voorzitter van de Republikeinse Partij) en de Spaanse Santiago Abascal (voorzitter van Vox) zullen fysiek aanwezig zijn op de “Europa Viva 2024” conventie in het Palacio Vistalegre in Madrid.

Viktor Orbán (premier) uit Hongarije, Giorgia Meloni (voorzitter van de Raad van Ministers) uit Italië en Matt Schlapp (Heritage Foundation) en Roger Severino (Ethics and Public Policy Center) uit de Verenigde Staten nemen deel via een videoverbinding.

De band tussen al deze persoonlijkheden is niet ideologisch. Aan de vooravond van de Europese verkiezingen is het financieel. Het is de Straussiaanse [1] Amerikaans-Israëlische Elliott Abrams [2], mede-oprichter van het Project for the New American Century, beheerder van de National Endowment for Democracy (NED) en voorzitter van het Tikvah Fonds [3], die het evenement financiert.

Ofwel: "wie betaalt, bepaalt”.

Vertaling
openbaararchief.nl

titre documents joints


(PDF - 136.3 kio)

[1Rusland verklaart de oorlog aan de Straussianen”, door Thierry Meyssan, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 8 maart 2022.

[2Elliott Abrams, the "gladiator" converted to "theopolitics"”, by Thierry Meyssan, Translation Gregor Fröhlich, Voltaire Network, 14 February 2005.

[3De Straussiaanse staatsgreep in Israël”, door Thierry Meyssan, Vertaling openbaararchief.nl, Voltaire Netwerk, 7 maart 2023.