Voltaire Network

Trump og NATO

+

Under G7 toppmøtet i Charlesvoix (Canada) sa Donald Trump at Nato var like dårlig for USA som den Nordamerikanske Frihandelsavtalen (Nafta) og for dyr å vedlikeholde for USA [1].

Da han drev valgkamp for å bli valgt til USAs president uttalte Donald Trump at Nato var «overflødig». Helt nylig har USAs utenriksdepartement nektet å gi NATOs tidligere generalsekretær, spanjolen Javier Solana, spesialvisum. Dette ble sannsynligvis gjort som reaksjon på hans støtte til fordel for Iranavtalen. USAs president har dessuten sendt et brev til 10 Nato-stater hvor de varsles at det blir umulig å rettferdiggjøre USAs militære støtte til allierte som ikke respekterer sine finansielle forpliktelser. Det ser dessuten ut til at når Donald Trump og Vladimir Putin møtes i Helsinki den 16. juli vil de diskutere en stopp av Natos øvelser på den russiske grensen.

Det er innkalt til toppmøte i Nato den 11. og 12. juli i Brussel.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

[1] “Scoop: Trump’s private NATO trashing rattles allies”, Jonathan Swan, Axios, June 28, 2018.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.