Δίκτυο Βολταίρος

Η Συρία θα έπρεπε να περιμένει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου για να ελευθερώσει την Ιντλίμπ

+

Η Ρωσία κατηγορεί τους Βρετανούς ότι προετοιμάζουν μια χημική επίθεση υπό ψευδή σημαία στην Ιντλίμπ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Συρία ότι προετοιμάζει. Οι δηλητηριώδεις ανταλλαγές στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μπορούν να δώσουν την εντύπωση ότι η δυτική παρέμβαση είναι επικείμενη.

Στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί μπορούν να κατηγορήσουν τη Συρία μόνο εάν η τελευταία αναπτύσσει το στρατό ξηράς της στην Ιντλίμπ, επειδή τα χημικά όπλα δεν μπορούν να διασκορπιστούν αεροπορικώς, αλλά μόνο με οβίδες όλμων. Προς το παρόν, η χερσαία επίθεση στην Ιντλίμπ προετοιμάζεται με ρωσικούς βομβαρδισμούς που στοχεύουν σε εγκαταστάσεις της Αλ Κάιντα. Τίποτα περισσότερο.

Εάν η επίθεση στην Ιντλίμπ ξεκινούσε πριν από τις 6 Νοεμβρίου 2018, ημερομηνία των εκλογών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και του ενός τρίτου της Γερουσίας, η Συρία θα έβαζε τον εαυτό της σε κίνδυνο. Θα έφτανε τότε οι Βρετανοί να διεξάγουν τη επιχείρηση τους με ψευδή σημαία, για να αναγκάσουν τον πρόεδρο Τραμπ να παρέμβει επειγόντως, δηλαδή χωρίς να έχει το χρόνο να ελέγξει τις καταγγελίες του Λονδίνου. Διαφορετικά, ο Ντόναλντ Τραμπ θα διακινδύνευσε να χάσει τις ενδιάμεσες εκλογές και να βρεθεί κατηγορούμενος από το νέο Κογκρέσο ( impeachment ).

Μια επίθεση των ΗΠΑ θα ήταν εξαιρετικά θανατηφόρα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σκηνοθεσίες.

Επομένως, είναι ασφαλέστερο για την Συρία να περιμένει τις εκλογές αυτές για να ελευθερώσει την Ιντλίμπ.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Μεταμόρφωση
Μεταμόρφωση
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Σε ποιον χρωστάει ο Εμανουέλ Μακρόν;
Σε ποιον χρωστάει ο Εμανουέλ Μακρόν;
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Σκοπός του Παγκόσμιου Συμφώνου για τις Μεταναστεύσεις
Σκοπός του Παγκόσμιου Συμφώνου για τις Μεταναστεύσεις
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Πώς η Δύση καταβροχθίζει τα παιδιά της
Πώς η Δύση καταβροχθίζει τα παιδιά της
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος