Den russiske regjeringen har frigjort dokumenter som handler om rettssakene mot Bandera-tilhengerne ved slutten av Den Store patriotiske Krigen (Andre verdenskrig).

(Stepan Bandera var en ukrainsk politiker som samarbeidet med tyskerne under andre verdenskrig. Han blir nå betraktet som en nasjonalhelt i Ukraina overs.)

I disse dokumentene kommer det fram grusomme krigsforbrytelser som denne gruppen utførte mot ukrainske sivile i 1944 og 1945, da tyskerne trakk seg tilbake fra Russland etter hvert som Sovjethæren avanserte.

Et spesielt dokument fra forsvarsdepartementet handler om de østlige områdene som var okkupert av Det Tredje Riket. De var dirigert av Alfred Rosenberg, og viser en plan for total utslettelse av Donbas og befolkningen der. Dette skulle utføres av nazistene og banderittene, som samarbeidet med dem.

Dette kan man se i et VPN ( på internett) på det russiske nettstedet Power Lies in Truth.

Disse hendelsene er helt oversett i dagens Ukraina. Ja, helt siden slutten av den andre verdenskrig har banderittene og nazister fra Anti-Bolshevic Bloc of Nations (ABN) tålmodig omskrevet landets historie.

I motsetning til enhver virkelighet har deres versjon nå blitt Ukrainas Hellige Bibel.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no