Brett McGurk

Den 17. januar kom USAs utenriksminister med en benektelse av noe kommanderende sjef for CentCOm, general Joseph Votel og talsmannen for anti-IS-koalisjonen hadde spredt forvirring om den 13. januar.

Men denne imøtegåelsen tilfredsstilte ikke Tyrkia. Den 10. januar advarte de USAs chargé d’affair Philip Kosnett. Den 13. januar startet de opp sine forberedelser til militære operasjoner i Afrine og Manjib i Nord-Syria. Og den 20. januar satte de i gang.

I motsetning til hva USA hadde erklært overfor sine forskjellige allierte, så var det ikke deres hensikt å skape en suveren og uavhengig stat i Nord-Syria. Det er en fransk plan. Men USA vil gå inn for en stat som ikke er anerkjent, slik som Puntland-staten i Somalia eller det irakiske Kurdistan.

Denne siste er jo helt uavhengig, til tross for irakisk grunnlov. Men de tar ikke imot ordre fra Irak, selv om de er en del av landet. Irakisk Kurdistan har til og med egne ambassader i utlandet.

Den nye Syrian Border Security Force skulle opprinnelig bestå av 30 000 mann. Halvparten skulle være de ex-demokratiske syriske styrkene. Disse skulle få tre ukers opplæring i forhørsteknikker og biometrisk skanning. 230 kadetter har allerede deltatt i dette kurset. I praksis skulle den andre halvparten være 15 000 jihadister fra Daesh (IS) som helt diskret har blitt resirkulert.

I virkeligheten skal Trumps spesielle representanter til denne koalisjonen være Brett McGurk, en advokat som deltok i opprettelsen av det Islamske Emiratet i Irak i 2006 sammen med John Negroponte og oberst James Steele. Sammen med oberst James Coffman var McGurks oppgave å gi George Bush en unnskyldning for denne operasjonen som hadde til hensikt å kjempe mot irakisk motstand mot okkupasjonen. De delte styrkene sine inn i sunni-muslimer og shia-muslimer. På den måten kunne de skape en kunstig borgerkrig.

Etter eksamen ved Harvard ble Brett McGurk plassert i utenriksdepartementet under John Kerry. Han hjalp til med å omforme Det Islamske Emiratet i Irak til Daesh (IS), og var med på denne organiseringen på et møte i Amman 27. mai 2014 som skulle forberede jihadist-invasjonen i Irak. Han omorganiserte Irak. Han trente opp den internasjonale koalisjonen som skulle bekjempe ….Daesh.

McGurk var en flink student. Han gikk med på å arbeide for president Trump. Oppgaven skulle være å bli kvitt jihadist-organisasjonen som han selv hadde vært med på skape, og der han forsøkte å resirkulere noen av jihadistene til nye oppgaver.

Den 18. august i fjor holdt Brett McGurk en vennlig mottakelse for lederne i Daesh, til tross for at USA offisielt forberedte seg på å knuse jihadist-organisasjonen.

Prosjektet Syrian Border Security Force har mye å si for YPG-militsen. De bekjenner seg til den moderate anarkisten Murray Boochkin. Men uten tvil vil de gjerne danne en ny enhet sammen med morderne i Daesh, alt under USA-kommando.

I motsetning til hva det ser ut som, ble det tyrkiske angrepet mot Afrin, og snart også mot Mambij, godkjent av den russiske militærstaben den 8. og den 19. januar. De var blitt varslet av nummer 2 i regimet, som også er sjef for de hemmelige tjenester, Hakan Fidan. Han reiste til Moskva kun av den grunnen.

Angrepet var samordnet med øyeblikkelig tilbaketrekking av russiske tropper i kampsonen.

Samtidig informerte Tyrkia, skriftlig, Syria om angrepet, selv om Damaskus hevder at de ikke har mottatt noe slikt brev.

President al-Assad kan ikke gjøre noe for å konfrontere De Forente Stater når de holder på å resirkulere jihadister. Og iallfall ikke mot Tyrkia, som er medlem av NATO.

President Trump har ikke blitt informert om Votel-McGurk-planen. Forsvarsminister James Mattis har bekreftet overfor sine menn instruksjonene fra Det Hvite Hus når det gjelder jihadistene.

Men Votel og McGurk er fortsatt på plass.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no
Kilde
Al-Watan (Syria)