Voltaire-verkosto

Yhdysvaltain salaisuudet, valheet ja sekavuus Syyrian pohjoisosassa

Trumpin hallinnon ilmoitukset ja kiistämiset koskien sotilastoimien kehitystä Syyrian pohjoisosassa paljastavat raskaan salaisuuden. Paradoksaalisesti, Turkki on saapunut avustamaan Yhdysvaltoja « virheensä » korjaamisessa, joka on ollut tulosta ylimpien upseerien toimista.

| Damasko (Syyria)
+
JPEG - 42.4 ko
Brett McGurk

Kiistäminen, joka ilmaistiin 17. tammikuuta Ulkoministeri Rex Tillersonin toimesta koskien CentComin kenraalin ja komentajan Joseph Votelin ilmoituksia 23. joulukuuta, sekä anti-Daesh-liittoutuman puhemiehen Eversti Thomas Vealen ilmoitusta 13. tammikuuta, on tuottanut sekaannusta.

Kiistäminen ei tyydyttänyt Turkkia, joka varoitettuaan USA:n vastuuhenkilöä, Philip Kosnettia, 10. tammikuuta ja 13. tammikuuta, aloitti sotilastoimintojen valmistelun Afrinessa ja Manbijissa, ja varsinaisesti aloitti sotatoimet 20. tammikuuta.

Kaikkien eri osapuolten antamien julistusten vastaisesti, Yhdysvaltain ohjelma ei ollut tarkoitettu luomaan itsenäistä valtiota Syyrian pohjoisosaan — se on Ranskan suunnitelma — vaan ei-tunnistettu valtio, kuten Puntlandin valtio Somaliassa tai Irakin Kurdistan. Jälkimmäisen rakenne on täysin itsenäinen ja huolimatta Irakin perustuslaista, se ei vastaa määräyksiin Irakista, jonka osa se joka tapauksessa on. Irakin Kurdistanilla on myös omat lähetystönsä ulkomailla.

Syyrian rajaturvallisuuden joukkojen on virallisesti tarkoitus koostua 30 000 miehestä, joista noin puolikkaan tulee olla aikaisempien Syyrian demokraattisten joukkojen jäseniä. Kyseisten taistelijoiden tulee vastaanottaa kolmen viikon verran koulutusta kuulustelutekniikoissa sekä biometrisessä skannauksessa. 230 kadettia on jo läpäissyt kurssin.

Käytännössä, toisen puolikkaan tulee koostua 15 000 aikaisemmasta jihadistista Daeshista, jotka täten tulevat hienovaraisesti kierrätetyiksi.

Todellisuudessa, Presidentti Trumpin erikoisedustaja liittoutumassa, Brett McGurk, oli lakimies, joka osallistui John Negroponten ja Eversti James Steelen kanssa islamilaisen emiraatin luomiseen Irakissa vuonna 2006. Eversti James Coffmanin kanssa, hänelle annettiin tehtäväksi antaa Presidentti George Bushille tilitys koskien tätä salaista operaatiota, joka oli tarkoitettu taistelemaan Irakin vastustusta vastaan jakamalla näiden voimat Sunneihin ja Shiioihin, sekä keinotekoisesti luoda sisällissota.

Oltuaan lyhyen ajan Harvardissa, Brett McGurk nimettiin uudelleen ulkoministeriöön John Kerryn alaisuuteen. Hän auttoi Islamilaisen Emiraatin muuntamisessa Irakissa Daeshiksi, ja oli osallisena organisoimassa valmistelevaa tapaamista jihadistien Irakin miehitykselle, 27. toukokuuta 2014 Ammanissa. Hän uudelleen organisoi Irakin, koulutti sitten kansainvälisen koalition, jolle annettiin tehtäväksi taistella… Daeshia vastaan.

Hyvänä opiskelijana, McGurk suostui toimimaan Presidentti Trumpin palveluksessa, voidakseen hankkiutua eroon jihadistien organisaatiosta, jonka hän oli itse luonut ja joistain sen jäsenistä, joita hän nyt osittain pyrkii kierrättämään.

JPEG - 57.5 ko
18. elokuuta viime vuonna, Brett McGurk tarjosi ystävällisen vastaanoton Daeshin johtajille, vaikkakin virallisesti, Yhdysvallat valmisteli jihadistien organisaation tuhoamista.

Syyrian rajan turvallisuusjoukkojen projektilla on paljon ilmaistavaa YPG-sotilasjoukkojen vilpittömyyden osalta, jotka tunnustava Murray Boochkinin hellävaraisen anarkian, mutta jotka, epäröimättä ovat valmiita muodostamaan yksittäisen yksikön Daeshin tappajien kanssa Yhdysvaltain komentamina.

Toisin kuin ulkoiset tekijät antavat ymmärtää, Turkin hyökkäys Afrineen ja todennäköisesti pian Mambijiin, hyväksyttiin 8 ja 19 tammikuuta Venäjän sotilasvoimien päättäjien puolesta, jolle ilmoitettiin hallituksen toiseksi tärkeimmän päättäjän salaisten palveluiden MIT:n (Milli İstihbarat Teşkilatı) johtajan, Hakan Fidanin toimesta, joka matkusti Moskovaan juuri tästä syystä. Hyökkäystä helpotettiin välittömällä venäläisten joukkojen vetäytymisellä taistelualueelta.

Vastaavasti, Turkki ilmoitti Syyrialle hyökkäyksestä kirjallisesti, vaikkakin Damaskos väittää, ettei kirjettä koskaan saapunut.

Presidentti el-Assad, joka ei voi asettaa maataan suoraan vastarintaan Yhdysvaltain kanssa voidakseen pysäyttää jihadistien kierrätyksen, jätti Turkin, NATO-jäsenyyden omaavan maan, hoitamaan asian.

Presidentti Trumpille ei ollut tiedotettu Votel-McGurk-suunnitelmasta. Puolustusministeri, James Mattis, vahvisti miehilleen Valkoisen talon ohjeet koskien White House jihadisteja. Kuitenkin, Votel ja McGurk ovat yhä viroissaan.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

Lähde
Al-Watan (Syrie)

Thierry Meyssan

Thierry Meyssan Ranskalainen intellektuelli, Voltaire-verkon ja Axis for Peace -konferenssin perustaja ja puhemies. Hänen kirjoituksensa jotka erikoistuvat kansainvälisiin suhteisiin ovat näkyvillä päivittäisissä sanomalehdissä ja viikkojulkaisuissa arabiaksi, espanjaksi ja venäjäksi. Hänen kaksi viimeistä kirjaansa julkaistuina englanniksi: 9/11 the Big Lie ja Pentagate.

 
Miten Bulgaria toimitti huumeita ja aseita Al-Qaïdalle ja Daeshille
Miten Bulgaria toimitti huumeita ja aseita Al-Qaïdalle ja Daeshille
NATO ja Euroopan unioni ottavat osaa terrorismiin
 
Voltaire-verkosto

Voltaire, kansainvälinen julkaisuversio

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons -lisenssin mukaisesti

Voltaire-verkoston artikkeleita voidaan tuottaa uudelleen vapaasti edellyttäen, että lähde on mainittuna, lähteiden eheyttä kunnioitetaan, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (lisenssi CC BY-NC-ND).

Voltaire-verkoston tukeminen

Vierailet tällä verkkosivulla etsien laadukkaita analyysejä joden avulla voit muodostaa henkilökohtaisen ymmärryksen tämän päivän maailmasta. Jotta voimme jatkaa toimintaamme, tarvitsemme tukeasi pyrkimyksiemme osalta.
Auta meitä vaikuttamaan myönteisesti.

Kuinka voit osallistua Voltaire-verkostoon?

Ryhmämme jäsenet ovat kaikki vapaaehtoisia.
- Ammattilaistason omalle äidinkielelleen kääntävät käännösalan ammattilaiset: voitte auttaa meitä kääntämällä artikkeleitamme.

Iranin lisäksi myös Kiina Yhdysvaltain kohteena
Iranin lisäksi myös Kiina Yhdysvaltain kohteena
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
«Sodankäynnin taito»
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
«Sodankäynnin taito»
EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
«Sodankäynnin taito»
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
«Sodankäynnin taito»
Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
“Sodankäynnin taito”
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto