Voltaire-verkosto

Neuvottelut Talibanin ja Kabulin välillä Qatarissa

+

Qatarissa lähiaikoina käynnistettyjen neuvottelujen aikana Taliban osoitti olevansa avoin tiettyyn sopimukseen koskien vallan jakamista Afghanistanissa. Kuitenkin, he yllättivät Presidentti Ashraf Ghanin vaatimalla välitöntä lakkautusta Yhdysvaltojen yöllisten tunkeutumisten osalta, kidutettujen vankien vapauttamista, ja komentajiinsa kohdistuvien YK:n pakotteiden nostamista.

Neuvottelut ovat olleet käynnissä 3.5.2015 alkaen, organisoituina NGO:n toimesta, joka on Pugwash Conferences on Science and World Affairs.

Taliban ilmoitti että aikoo avata uudelleen lähetystön joka oli aikemmin avattu Qatariin kesäkuussa 2013, ja suljettu kuukautta myöhemmin Emiiri Hamad al-Thanin luovuttua asemastaan. Talibanin valtuuskunta ilmoitti että he luopuisivat aseistaan niin pian kuin ulkomaiset joukot poistuisivat maasta. Mutta Presidentti Ashraf Ghani tuli väliin lykäten Yhdysvaltain voimien poistumista. Viime maaliskuussa, hän saavutti 10 000 sotilaan jatketun läsnäolon.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

Voltaire-verkosto

Voltaire, kansainvälinen julkaisuversio

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons -lisenssin mukaisesti

Voltaire-verkoston artikkeleita voidaan tuottaa uudelleen vapaasti edellyttäen, että lähde on mainittuna, lähteiden eheyttä kunnioitetaan, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (lisenssi CC BY-NC-ND).

Voltaire-verkoston tukeminen

Vierailet tällä verkkosivulla etsien laadukkaita analyysejä joden avulla voit muodostaa henkilökohtaisen ymmärryksen tämän päivän maailmasta. Jotta voimme jatkaa toimintaamme, tarvitsemme tukeasi pyrkimyksiemme osalta.
Auta meitä vaikuttamaan myönteisesti.

Kuinka voit osallistua Voltaire-verkostoon?

Ryhmämme jäsenet ovat kaikki vapaaehtoisia.
- Ammattilaistason omalle äidinkielelleen kääntävät käännösalan ammattilaiset: voitte auttaa meitä kääntämällä artikkeleitamme.