Voltaire-verkosto

YKSINOIKEUDELLA – Venäjän jalkaväki Damaskoksessa

Viimeisten neljän vuoden kuluessa, kaikki kommentaattorit ovat painottaneet mahdottomuutta Venäjän osalta ottaa käyttöön maajoukkoja jihadisteja vastaan Syyriassa ja kohdaten saman riskin, joka toteutui Afganistanin tappioissa. Mutta mikä on todellista, mikäli Moskova kohtaa Washingtonin sijaisjoukkojen toimesta, on epätodellista mikäli nämä kaksi suurta valtaa sopivat vain Syyrian tulevaisuudesta, eivätkä koko alueen tulevaisuudesta. Thierry Meyssan oli maailman ensimmäinen journalisti, joka ilmoitti Venäjän armeijan saapumisesta Syyriaan vuonna 2015. Hän on tänään ensimmäinen, joka ilmoittaa Venäjän ottaneen käyttöön jalkaväkensä.

| Damasko (Syyria)
+
JPEG - 35.3 ko
Vladimir Putin (Venäjän federaation presidentti) ja Kenraali Alexander Bortnikov (Venäjän vastatiedustelupalvelun - FSB:n johtaja)

Washington on päättänyt siirtää projektiaan valtioiden ja yhteiskuntien tuhoamisen osalta Lähi-Idän laajemmalla alueella toissijaiseksi kohdennuksissaan ja sen sijaan keskittää voimiaan vastustamaan kiinalaista Silkkitien projektia. Tämä on näennäisesti toteutettu Presidentti Donald Trumpin sekä Australian pääministerin Malcolm Turnbullin (edustaen brittejä) toimesta, 24. helmikuuta Valkoisessa talossa.

Tässä ei ole kyseessä vain perinteinen konflikti Anglo-Saksisen valtamerivallan osa yhdellä puolella ja maakeskeisen kiinalaisen projektin osalta toisella puolella. Kyseessä on myös potentiaalinen uhka, jota kiinalainen teollisuus edustaa koko kehittyneelle maailmalle. Yksinkertaisesti ilmaistuna, antiikin aikana, eurooppalaiset halusivat suuresti kiinalaisia silkkejä, nykyisin, kaikki läntiset vallat ovat peloissaan kilpailusta kiinalaisten autojen kanssa.

Koska Peking on luopunut projektistaan avata uudelleen Silkkitien sen historiallisen reitin suhteen Mosulin ja Palmyran läpi, Yhdysvalloilla ei ole mitään saavutettavaa sponsoroimalla jihadisteja luomassa kalifaattia, joka yhdistää Irakin ja Syyrian.

24. helmikuuta myös toteutui Venäjän ja Yhdysvaltojen esittämä Päätöslauselma 2401 Turvallisuusneuvostolle - teksti, joka oli ollut valmiina päivää aikaisemmin ja jossa ei tuotettu mitään muutoksia siitä huolimatta, että kaikki osapuolet teeskentelivät väittelyn jatkamista.

Oletettavasti hyväksytty vastineena ranskalaiseen mediakampanjaan, joka tähtäsi Ghoutan väestön pelastamiseen, tämä Päätöslauselma todellisuudessa on tekemisissä koko Syyriaa käsittelevän ratkaisun kanssa.

Se jäädyttää kysymyksen Turkin ja Yhdysvaltain joukkojen poisvetämisestä. Jälkimmäisen osalta, ei ole mahdotonta, että he eivät ole halukkaita lähtemään maan koillisosasta. Todellakin, jos kiina päättäisi uudelleen reitittää Silkkitien Turkin läpi, Washington puhaltaisi tuleen luodakseen Kurdistanin kurdilaisella alueella (jos me hyväksymme, että kaakkois-Anatolia ei ole enää Armenian aluetta kansanmurhan jälkeen) ja estää Pekingin tien.

Moskova on siirtänyt uusia koneita tukikohtaansa Hmeimimiin, mukaan lukien kaksi Su-57 näkymätöntä ilma-alusta – teknologian jalokiviä, joiden osalta Pentagon ei kuvitellut olevan toimivia ennen vuotta 2025.

Ennen kaikkea, Moskova, jolla oli tähän asti rajoitettu osallistuminen Syyriassa sen ilmavoimien muodossa sekä muutamien erikoisjoukkojen osalta, on nyt salaisesti siirtänyt paikalle jalkaväkeä.

25. helmikuuta aamulla, Venäjän maajoukot siirtyvät itäiseen Ghoutaan Syyrian Arabi-armeijan ohella.

Nyt ei ole mahdollista kenellekään hyökätä Damaskokseen tai pyrkiä kumoamaan Syyrian arabitasavaltaa tuottamatta automaattista vastausta Venäjän sotilasvoimilta.

Saudi Arabia, Ranska, Jordania ja Yhdistyneet Kuningaskunnat, jotka olivat salaisesti muodostaneet « Pienen ryhmän » 11. tammikuuta voidakseen sabotoida rauhankonferenssi Sotchissa, eivät voi enää tuottaa mitään ratkaisevaa toimenpidettä.

Jos on tarpeellista, teeskentelemme ettemme tiedä, että kaksi aseistettua ryhmää, jotka ovat läsnä itäisessä Ghoutassa (Saudien ja Qatarin toimittamat) ovat Al-Qaïdan hallinnassa. Kyseiset tullaan hienovaraisesti vetämään pois paikan päältä. Brittiläisen MI6:n ja Ranskan DGSE:n upseerit (jotka toimivat NGO Médecins sans Frontièresin alaisena) vedetään pois paikan päältä.

Sota ei ole vielä päättynyt koko alueen osalta, mutta se on jo ohi Damaskoksessa.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

Lähde
Al-Watan (Syrie)

Thierry Meyssan

Thierry Meyssan Ranskalainen intellektuelli, Voltaire-verkon ja Axis for Peace -konferenssin perustaja ja puhemies. Hänen kirjoituksensa jotka erikoistuvat kansainvälisiin suhteisiin ovat näkyvillä päivittäisissä sanomalehdissä ja viikkojulkaisuissa arabiaksi, espanjaksi ja venäjäksi. Hänen kaksi viimeistä kirjaansa julkaistuina englanniksi: 9/11 the Big Lie ja Pentagate.

 
Miten Bulgaria toimitti huumeita ja aseita Al-Qaïdalle ja Daeshille
Miten Bulgaria toimitti huumeita ja aseita Al-Qaïdalle ja Daeshille
NATO ja Euroopan unioni ottavat osaa terrorismiin
 
Voltaire-verkosto

Voltaire, kansainvälinen julkaisuversio

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons -lisenssin mukaisesti

Voltaire-verkoston artikkeleita voidaan tuottaa uudelleen vapaasti edellyttäen, että lähde on mainittuna, lähteiden eheyttä kunnioitetaan, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (lisenssi CC BY-NC-ND).

Voltaire-verkoston tukeminen

Vierailet tällä verkkosivulla etsien laadukkaita analyysejä joden avulla voit muodostaa henkilökohtaisen ymmärryksen tämän päivän maailmasta. Jotta voimme jatkaa toimintaamme, tarvitsemme tukeasi pyrkimyksiemme osalta.
Auta meitä vaikuttamaan myönteisesti.

Kuinka voit osallistua Voltaire-verkostoon?

Ryhmämme jäsenet ovat kaikki vapaaehtoisia.
- Ammattilaistason omalle äidinkielelleen kääntävät käännösalan ammattilaiset: voitte auttaa meitä kääntämällä artikkeleitamme.