Human Rights Watch, een Amerikaanse vereniging voor de verdediging van de mensenrechten, gefinancierd ter hoogte van 100 miljoen dollar door de speculant George Soros, heeft met talrijke communiqués en rapporten het Arabisch Syrische leger beschuldigd van het gebruik van vaten explosieven tegen zijn eigen burgerbevolking.

Op vragen hierover op de BBC en France2 had president Bachar el-Assad geantwoord dat zijn leger geen enkele reden had vaten explosieven te gebruiken terwijl het beschikt over veel doelmatiger klassieke bommen. [1]

Op 9 mei 2015 bekende Kenneth Roth, directeur van de HRW, « bij vergissing » een afbeelding van de Israëlische verwoestingen in Gaza had verspreid als « bewijs » van het gebruik van vaten explosieven door het Arabisch Syrische leger, zoals de site "Moon of Alabama" kortgeleden meldde.

M. Roth publiceerde toen een tweede foto, dit keer van Aleppo, met de verwoestingen zgn veroorzaakt door het Arabisch Syrische leger. Helaas! Moon of Alabama onthulde dat deze foto van het Franse Persagentschap AFP weliswaar genomen was in Aleppo, maar niet in de « rebellen- » zone (d.w.z. de door de Turken veroverde en door de jihadisten bezette zone). Inderdaad, de foto illustreert de verwoestingen teweeggebracht door de « gematigde rebellen » (sic) in Hamadiyeh, de katholieke wijk die trouw is gebleven aan de Republiek.

Kenneth Roth is een jurist die procureur was van Zuid New York. Hij werd in 1987 door Aryeh Neier benoemd tot adjunct-directeur van Human Rights Watch, en in 1993 als Algemeen directeur van deze NGO toen George Soros de directie van de Open Society Institute aan Aryeh Neier toevertrouwde.

Vertaling
Bart Ero

[1« Entretien de Bachar el-Assad avec France2 », par Bachar el-Assad, Réseau Voltaire, 21 avril 2015.