"Bugetul pentru viitorul Americii", prezentat de Guvernul SUA, arată care sunt prioritățile Administrației Trump în bugetul federal pentru anul fiscal 2021 (care începe pe 1 Octombrie al acestui an).

În primul rând, reducerea cheltuielilor sociale: de exemplu, reduce cu 10 % alocarea solicitată de Departamentul Sănătății și Serviciilor Umanitare. În timp ce aceleași autorități ale Sănătății raportează că numai gripa a provocat în SUA, din Octombrie până în Februarie, aproximativ 10.000 de decese confirmate într-o populație de 330 milioane. Știri reduse la tăcere de către mass-media proeminentă, care lansează alarma globală pentru 1770 de decese cauzate de coronavirus în China, o țară cu 1,4 miliarde de locuitori, care a fost în măsură să ia măsuri excepționale pentru a limita daunele epidemiei.

Nu se poate lăsa de o parte bănuiala asupra adevăratului scop al campaniei masacrante a mass-mediei, care seamănă teroarea asupra tot ceea ce este chinez, atunci când, în motivația Bugetui SUA, se spune că "America se confruntă cu provocarea provenită dela Statele naționale rivale resurgente, în special, China și Rusia.

China este acuzată că "duce un război economic cu arme cibernetice împotriva Statelor Unite și a aliaților săi" și "vrea să modeleze asemănătoare ei regiunea Indo-Pacificului, critică pentru securitatea și interesele economice ale SUA". Pentru ca "regiunea să fie eliberată de influența negativă a Chinei", Guvernul SUA finanțează cu 30 de milioane de dolari "Centrul pentru Dezvoltare Globală pentru a combate propaganda și dezinformarea Chinei".

În contextul "unei concurențe strategice crescînde", Guvernul SUA declară că "Bugetul acordă prioritate finanțării programelor care măresc avantajul nostru de război împotriva Chinei, a Rusiei și a tuturor celorlalți adversari". În acest scop, Președintele Trump anunță că, “pentru a asigura securitatea internă și pentru a promova interesele SUA în străinătate, Bugetul meu are nevoie de 740,5 miliarde de dolari pentru Apărarea Națională" (în timp ce solicită 94,5 miliarde de dolari pentru Departamentul de Servicii al Sănătății și Serviciilor Umanitare).

Atribuirea militară cuprinde
 69 de miliarde de dolari pentru operațiunile de război în străinătate,
 peste 19 miliarde pentru 10 nave de război
 15 miliarde pentru 115 avioane de vânătoare F-35 și alte avioane;
 11 miliarde pentru a îmbunătăți armele terestre.

Pentru programele științifice și tehnologice ale Pentagonului, sunt solicitate 14 miliarde de dolari, destinate dezvoltarii armelor hipersonice și de energie directă, sistemelor spațiale și rețelelor 5G.

Acestea sunt doar câteva elemente ale unei liste lungi de cheltuieli (cu bani publici), care cuprinde toate sistemele de arme mai avansate, cu profituri colosale pentru Lockheed Martin și pentru alte industrii de război.

Bugetului Pentagonului i se adaugă mai multe cheltuieli de caracter militar înscrise în bugetele altor departamente.

 În anul fiscal 2021, Departamentul Energiei va primi 27 de miliarde de dolari pentru a menține și moderniza arsenalul nuclear.

 Departamentul de Securitate Internă va avea, de asemenea, 52 pentru propriul serviciu secret.

 Departamentul Problemelor pentru Veterani va primi 243 de miliarde (cu 10% mai mult decât în 2020) pentru personalul militar pensionat.

Având în vedere aceste și alte elemente, cheltuiala militară a SUA va depăși în anul fiscal 2021, 1 trilion de dolari. Cheltuiala militară a SUA exercită un efect motrice asupra celei a altor țări care, cu toate acestea, rămân la niveluri mult mai scăzute. Având în vedere numai bugetul Pentagonului, cheltuiala militară a SUA este de 3/4 ori mai mare decât cea a Chinei, și mai mult de 10 ori superioară celei a Rusiei.

În acest mod, "bugetul asigură dominația militară SUA în toate sectoarele de război: aerian, terestru, maritim, spațial și ciber-spațial ", declară Casa Albă, anunțând că Statele Unite vor putea în curând, să producă în două instalații, anual, 80 de focoase nucleare noi.

"Viitorul Americii" ar putea însemna sfârșitul lumii.

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)