Voltaire Netwerk

De rol van de familie Erdoğan binnen Daesh

+

Om de gewonde jihadisten van Daesh te verzorgen heeft president Erdoğan een geheim ziekenhuis geïnstalleerd, buiten de oorlogsgebieden, op Turks grondgebied in Şanlıurfa.

De stad herbergt al een geheim trainingskamp van al-Qaeda [1].

De gewonden worden getransporteerd door militaire voertuigen door de MIT (geheime diensten).

Het toezicht over het ziekenhuis wordt uitgeoefend door Sümeyye Erdoğan, dochter van president Recep Tayyip Erdoğan (foto) [2], daarnaast verantwoordelijk voor de internationale betrekkingen van de AKP (Islamistische partij).

Hiernaast, volgens de woordvoerder van de CHP (socialistische partij), Gürsel Tekin, wordt de door Daesh gestolen aardolie van nu af aan geëxporteerd door de scheepvaartmaatschappij van Bilal Erdoğan, zoon van president Recep Tayyip Erdoğan, in strijd met resolutie 2070 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. [3]

Vertaling
Bart Ero

Voltaire Netwerk

Voltaire, internationale editie

Artikelen onder de Creative Commons licentie

U kunt de artikelen van het Voltaire Netwerk vrij reproduceren op voorwaarde de bron te vermelden en ze niet te veranderen noch ze voor commerciële doeleinden te gebruiken (licentie CC-BY-NC-ND)

Het Voltaire Netwerk ondersteunen

U gebruikt deze site waar uw kwaliteits-analyses vindt die u helpen uw opvatting van de wereld te smeden. Deze site kan zonder uw financiële steun niet voortbestaan.
Helpt ons met een bijdrage.

Hoe aan het Voltaire Netwerk deel te nemen ?

De animators van het netwerk zijn allen vrijwilligers.
- Vertalers op beroepsniveau: u kunt aan het vertalen van de artikelen deelnemen.