"A fost ca si cum am fi asistat la vizionarea unui film", a declarat Președintele Trump, după ce a fost martor la eliminarea lui Abu Bakr al Baghdadi, Califul, Seful ISIS-ului, transmis în Situation Room la Casa Albă. Aici, în 2011, Președintele Obama assista la eliminarea pe atunci – a inamicului numărul unu, Osama Bin Laden, Seful lui Al Qaeda. Același argument: serviciile secrete ale SUA, localizasera de mult timp inamicul; acesta nu este capturat, dar eliminat: Bin Laden este ucis; al Baghdadi se sinucide sau este "suicidat"; corpul dispare: cel al lui Bin Laden este îngropat în mare, rămășițele lui al Baghdadi, dezintegrate de centura explozivelor, de asemenea acestea sunt împrăștiate în mare. Același producător al filmului: Comunitatea Inteligentei, formată din 17 organizații federale. În afară de CIA (Agentia Centrala de Inteligenta), există DIA (Agentia de Inteligenta a Apararii), dar fiecare sector al Forțelor Armate, precum și Departamentul de Stat și Departamentul de Securitate Interna, au propriul lor serviciu secret.

Pentru acțiunile militare, Comunitatea de Inteligenta utilizează Comandoul Forțelor Speciale, instalat în cel puțin, 75 de țări, a căror misiune oficială cuprinde, în afară de "acțiunea directă pentru eliminarea sau capturarea dușmanilor", "războiul neconvențional condus de forțele externe, instruite și organizate de Comando". Este exact, ceea ce a început în Siria, în 2011, în același an în care războiul SUA/NATO distruge Libia. O demonstreaza dovezile documentate care au fost deja prezentate în "il manifesto".

➢ de exemplu, în Martie 2013, New York Times a publicat un sondaj detaliat asupra rețelei CIA, prin care sosesc în Turcia și Iordania, cu finanțarea Arabiei Saudite și a altor monarhii din Golf, râuri de arme pentru militanții islamici antrenați de Comandoul Forțelor Speciale SUA, înainte de a fi infiltrați în Siria [1].

➢ În Mai 2013, la o lună după ce a fost fondat ISIS-ul, al Baghdadi, întîlneste în Siria o delegație a Senatului Statelor Unite condusă de John McCain în Siria, așa se arată în documentația fotografică [2].

➢ În Mai 2015, un document al Pentagonului datat din 12 august 2012, este descalificat de Judicial Watch, în care se afirmă că există "posibilitatea de a înfiinta un principat salafit în Siria orientala, și este exact ceea ce țările occidentale doresc, Statele din Golf și Turcia, care sprijina opoziția" [3].

➢ În Iulie 2016, este descalificat de WikiLeaks, un e-mail din 2012, în care Secretara de Stat, Hillary Clinton, scrie că, având în vederea relația Iran-Siria, "destituirea lui Assad ar constitui un beneficiu imens pentru Israel, micsorînd teama de a pierde monopolul nuclear ". Acest lucru explică de ce, cu toate ca SUA și aliații săi, au început în 2014, campania militară împotriva lui ISIS, forțele ISIS-ului pot avansa fără întreruperi în spații deschise, cu coloane lungi de vehicule armate [4].

Intervenția militară rusească în 2015, în sprijinul forțelor Damascului, a schimbat destinul conflictului. Obiectivul strategic al Moscovei, este de a împiedica demolarea statului sirian, ceea ce ar provoca un haos de tip libian, avantajos pentru SUA și NATO, pentru a ataca Iranul, și pentru a înconjura Rusia.

Statele Unite, iraționale, continuă să joace carta fragmentării Siriei, sprijinind independentiștii kurzi, și apoi abandonîndu-îi, astfel încât să nu piardă Turcia, avanpostul NATO în regiune.

În acest context, se înțelege de ce al Baghdadi, ca si Bin Laden (anterior, aliatul SUA împotriva Rusiei, în războiul din Afganistan), nu putea fi capturat pentru a fi judecat public, dar care trebuia să dispară fizic, pentru a face să dispară dovezile adevăratului său rol în strategia SUA. Din acest motiv, lui Trump i-a placut atît de mult, filmul cu un final fericit.

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)

[1« Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. », par C. J. Chivers and Eric Schmitt, The New York Times, March 14, 2013. “Armament de mii de milioane de dolari utilizat împotriva Siriei”, de Thierry Meyssan, Traduction Light Journalist, Reţeaua Voltaire, 23 iulie 2017.

[2« John McCain, le chef d’orchestre du "printemps arabe", et le Calife », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 18 août 2014.

[4« New Iran and Syria », Hillary Clinton, December 31, 2012, Wikileaks.