Reţeaua Voltaire
« Arta Razboiului »

Califul, filmul CIA între ficțiune și realitate

Este un produs bine definit. La finalul unei vaste operațiuni speciale în care o armă nemaipomenita a fost utilizată, este recomandabil să se însceneze moartea persoanei care a încorporat-o. Acesta este cel mai bun mod de a șterge evenimentele în opinia publică. După moartea lui Bin Laden, iată-l pe al-Baghdadi.

| Damasc (Siria)
+
JPEG - 37.7 ko

"A fost ca si cum am fi asistat la vizionarea unui film", a declarat Președintele Trump, după ce a fost martor la eliminarea lui Abu Bakr al Baghdadi, Califul, Seful ISIS-ului, transmis în Situation Room la Casa Albă. Aici, în 2011, Președintele Obama assista la eliminarea pe atunci – a inamicului numărul unu, Osama Bin Laden, Seful lui Al Qaeda. Același argument: serviciile secrete ale SUA, localizasera de mult timp inamicul; acesta nu este capturat, dar eliminat: Bin Laden este ucis; al Baghdadi se sinucide sau este "suicidat"; corpul dispare: cel al lui Bin Laden este îngropat în mare, rămășițele lui al Baghdadi, dezintegrate de centura explozivelor, de asemenea acestea sunt împrăștiate în mare. Același producător al filmului: Comunitatea Inteligentei, formată din 17 organizații federale. În afară de CIA (Agentia Centrala de Inteligenta), există DIA (Agentia de Inteligenta a Apararii), dar fiecare sector al Forțelor Armate, precum și Departamentul de Stat și Departamentul de Securitate Interna, au propriul lor serviciu secret.

Pentru acțiunile militare, Comunitatea de Inteligenta utilizează Comandoul Forțelor Speciale, instalat în cel puțin, 75 de țări, a căror misiune oficială cuprinde, în afară de "acțiunea directă pentru eliminarea sau capturarea dușmanilor", "războiul neconvențional condus de forțele externe, instruite și organizate de Comando". Este exact, ceea ce a început în Siria, în 2011, în același an în care războiul SUA/NATO distruge Libia. O demonstreaza dovezile documentate care au fost deja prezentate în "il manifesto".

➢ de exemplu, în Martie 2013, New York Times a publicat un sondaj detaliat asupra rețelei CIA, prin care sosesc în Turcia și Iordania, cu finanțarea Arabiei Saudite și a altor monarhii din Golf, râuri de arme pentru militanții islamici antrenați de Comandoul Forțelor Speciale SUA, înainte de a fi infiltrați în Siria [1].

➢ În Mai 2013, la o lună după ce a fost fondat ISIS-ul, al Baghdadi, întîlneste în Siria o delegație a Senatului Statelor Unite condusă de John McCain în Siria, așa se arată în documentația fotografică [2].

➢ În Mai 2015, un document al Pentagonului datat din 12 august 2012, este descalificat de Judicial Watch, în care se afirmă că există "posibilitatea de a înfiinta un principat salafit în Siria orientala, și este exact ceea ce țările occidentale doresc, Statele din Golf și Turcia, care sprijina opoziția" [3].

➢ În Iulie 2016, este descalificat de WikiLeaks, un e-mail din 2012, în care Secretara de Stat, Hillary Clinton, scrie că, având în vederea relația Iran-Siria, "destituirea lui Assad ar constitui un beneficiu imens pentru Israel, micsorînd teama de a pierde monopolul nuclear ". Acest lucru explică de ce, cu toate ca SUA și aliații săi, au început în 2014, campania militară împotriva lui ISIS, forțele ISIS-ului pot avansa fără întreruperi în spații deschise, cu coloane lungi de vehicule armate [4].

Intervenția militară rusească în 2015, în sprijinul forțelor Damascului, a schimbat destinul conflictului. Obiectivul strategic al Moscovei, este de a împiedica demolarea statului sirian, ceea ce ar provoca un haos de tip libian, avantajos pentru SUA și NATO, pentru a ataca Iranul, și pentru a înconjura Rusia.

Statele Unite, iraționale, continuă să joace carta fragmentării Siriei, sprijinind independentiștii kurzi, și apoi abandonîndu-îi, astfel încât să nu piardă Turcia, avanpostul NATO în regiune.

În acest context, se înțelege de ce al Baghdadi, ca si Bin Laden (anterior, aliatul SUA împotriva Rusiei, în războiul din Afganistan), nu putea fi capturat pentru a fi judecat public, dar care trebuia să dispară fizic, pentru a face să dispară dovezile adevăratului său rol în strategia SUA. Din acest motiv, lui Trump i-a placut atît de mult, filmul cu un final fericit.

Traducere
Light Journalist

Sursa
Il Manifesto (Italia)

[1] « Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. », par C. J. Chivers and Eric Schmitt, The New York Times, March 14, 2013. “Armament de mii de milioane de dolari utilizat împotriva Siriei”, de Thierry Meyssan, Traduction Light Journalist, Reţeaua Voltaire, 23 iulie 2017.

[2] « John McCain, le chef d’orchestre du "printemps arabe", et le Calife », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 18 août 2014.

[3] Rapport de l’Agence de Renseignement militaire aux divers services de l’administration Obama sur les jihadistes en Syrie (document déclassifié en anglais), 12 août 2012.

[4] « New Iran and Syria », Hillary Clinton, December 31, 2012, Wikileaks.

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

Cele două Franțe
«Sub ochii noștrii » (11/25)
Cele două Franțe
de Thierry Meyssan
Ambițiile germane în Orientul Mijlociu extins
Ambițiile germane în Orientul Mijlociu extins
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Apel la arme, NATO mobilizat pe două fronturi
«Arta Războiului»
Apel la arme, NATO mobilizat pe două fronturi
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
În culisele relațiilor Statele-Unite/Iran
În culisele relațiilor Statele-Unite/Iran
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Pregatirea unui nou razboi împotriva cetațenilor Libiei
Pregatirea unui nou razboi împotriva cetațenilor Libiei
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Franța în angrenaj
«Sub ochii noștrii» (10/25)
Franța în angrenaj
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire