Ο Joachim Ribbentrop και ο Georges Bonnet υπογράφουν τη γαλλογερμανική Δέσμευση για ειρηνική συνεργασία (1938).

Το παρόν άρθρο είναι συνέχεια των:
 1. « Η Ρωσία θέλει να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών », 4 Ιανουαρίου 2022.
 2. « Η Ουάσιγκτον συνεχίζει το σχέδιο της RAND Corporation στο Καζακστάν και μετά στην Υπερδνειστερία », 11 Ιανουάριο 2022.
 3. « Η Ουάσιγκτον αρνείται να ακούσει τη Ρωσία και τη Κίνα », 18 Ιανουαρίου 2022.
 4. “Ουάσιγκτον και Λονδίνο πάσχουν από κώφωση”, 2 Φεβρουαρίου 2022.
 5. “Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο προσπαθούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην Ευρώπη”, 8 Φεβρουαρίου, 2022.
 6. “Δύο ερμηνείες για την ουκρανική υπόθεση”, 15 Φεβρουαρίου 2022.
 7. «Ήχησαν οι σάλπιγγες της κόλασης στην Ουάσιγκτον, ενώ οι σύμμαχοί της αποσύρονται», 22 Φεβρουαρίου 2022.
 8. «Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στους Στραουσιανούς», 1 Μαρτίου 2022.
 9. «Μια συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», 5 Μαρτίου 2022.
 10. “Το Ισραήλ άναυδο με τους Ουκρανούς νεοναζί”, 8 mars 2022.
 11. "Ουκρανία: Η Μεγάλη χειραγώγηση, 22 Μαρτίου 2022.
 12. «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη που ετοιμάζεται με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία», 31 Μαρτίου 2022.
 13. «Η πολεμική προπαγάνδα αλλάζει μορφή», 5 Απριλίου 2022.

Η υποστήριξη των Δυτικών στον ναζισμό (1933-1940)

Η μαζική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στους Ουκρανούς μπαντεριστές κατά της Ρωσίας είναι συγκρίσιμη με την υποστήριξη του ίδιου στρατοπέδου στις πρώτες μέρες της Χιτλερικής Γερμανίας ενάντια στην ΕΣΣΔ. Ας θυμηθούμε ότι απολύτως όλα τα δυτικά κράτη ανεξαιρέτως πίστευαν, κάποια στιγμή, ότι οι Ναζί ήταν η λύση για την οικονομική κρίση του 1929. Μόνο εκείνοι φαίνονταν να προσφέρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική στον καπιταλισμό. Φυσικά, σχεδόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν γνώμη όταν ο ναζιστικός κίνδυνος στράφηκε εναντίον τους.

 Για παράδειγμα, ας θυμηθούμε ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζωρζ Μποννέ, μαγεμένος από την εβραϊκή πολιτική του Ράιχ, πρότεινε στον Γερμανό ομόλογό του, Joachim von Ribbentrop, να απελάσει Γάλλους, Πολωνούς και Γερμανούς Εβραίους σε μια μακρινή αποικία, στη Μαδαγασκάρη [1]. Ο ίδιος Georges Bonnet υπέγραψε, στις 6 Δεκεμβρίου 1938, με τον Joachim Ribbentrop, Υπουργό Εξωτερικών του Ράιχ, τη Γαλλο-Γερμανική Δέσμευση για Ειρηνική Συνεργασία.
 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Neuville Chamberlain οργάνωσε τις Συμφωνίες του Μονάχου της 30ης Σεπτεμβρίου 1938 που εκκαθάρισαν την Τσεχοσλοβακία προς όφελος του Ράιχ [2], ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Montagu Norman, έκλεψε 27 τόνους τσεχοσλοβακικού χρυσού για να βοηθήσει στην ενίσχυση του Ναζιστικοί στρατοί [3].
 Ή πάλι ο Prescot Bush, πατέρας του προέδρου George H. Bush και παππούς του προέδρου George W. Bush, επένδυσε το 1940 στα εργοστάσια του στρατοπέδου φυλακισμένων του Άουσβιτς (το οποίο μετατράπηκε μόνο μετά το 1942 σε στρατόπεδο εξόντωσης) [4].

Μετά την πτώση του ναζισμού, αυτοί οι άνθρωποι δεν δικάστηκαν. Αντιθέτως, προσπάθησαν να τους ξαναενώσουν και να ξεχαστούν αυτά τα κακουργήματα. Ας προσέξουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη!

To Radio Liberty στο Μόναχο. Εκεί εργάζονταν ταυτόχρονα ο Στέπαν Μπαντέρα, ο ηγέτης των συνεργατών των Ουκρανών Ναζί και ο Σαΐντ Ραμαντάν, διάδοχος του Χασάν ελ Μπάνα επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο ρόλος των Ουκρανών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο θεωρητικός του ναζισμού Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και υπουργός για την Ανατολή (Ostminister) ανέθεσε στον Λετονό Γκέρχαρντ φον Μέντε την οργάνωση της προσχώρισης των λαών της ΕΣΣΔ στον Φύρερ Αδόλφο Χίτλερ. Με αυτόν τον τρόπο, φαντάστηκε ένα μοντέλο χειραγώγησης των μειονοτήτων το οποίο ανέλαβε, μετά την πτώση του Τρίτου Ράιχ, η CIA. Με τη βοήθεια του μεγάλου μουφτή της Ιερουσαλήμ, Αμίν αλ-Χουσεϊνί, ο Φον Μέντε ίδρυσε σχολεία για μουλάδες στο Γκέτινγκεν και τη Δρέσδη, διόρισε έναν μεγάλο μουφτή στην Κριμαία και στρατολόγησε ανατολικά συντάγματα SS. Ήταν επίσης ο αξιωματικός υπεύθυνος για τον Ουκρανό «εθνικιστή» Στέπαν Μπαντέρα.

Στην Ουάσιγκτον, οι πρόεδροι Τρούμαν και μετά ο Αϊζενχάουερ αποφάσισαν να εντείνουν τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των Σοβιετικών. Η CIA δημιούργησε επομένως την AmComLib (Αμερικανική Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Λαών της ΕΣΣΔ) που διαχειριζόταν το Radio Liberty από το Μόναχο. Ανακύκλωσε τον Γκέρχαρντ φον Μέντε. Αυτός ήταν που πρότεινε την ίδρυση ενός τζαμιού στο Μόναχο το οποίο, εντέλει, ανατέθηκε στον Said Ramadan (γαμπρό του ιδρυτή της Αδελφότητας Hassan el-Banna) [5]. Ήταν επίσης αυτός που έλυσε τα προβλήματα του Στέπαν Μπαντέρα και τον ανακύκλωσε στην MI6 και τη CIA [6].

Μεραρχία SS Das Reich

Ο πρώην αναπληρωτής του Στέπαν Μπαντέρα και πρωθυπουργός της Ουκρανίας που επιβλήθηκε από τους Ναζί, Γιαροσλάβ Στέτσκο, ήταν κατόπιν εντολής του Τρίτου Ράιχ, ένας από τους ιδρυτές του Μπλοκ των Αντιμπολσεβίκων Εθνών (ΝΒΑ) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Διαιώνισε το ΝΒΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αυτή τη φορά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, έγινε ένας από τους πυλώνες του Παγκόσμιου Αντικομμουνιστικού Συνδέσμου (WACL) που σχηματίστηκε από τη CIA [7].

Η έδρα του NBA εγκαταστάθηκε στο Μόναχο από όπου οι Stepan Bandera και Yaroslav Stetsko

NBA

διευθύναν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στην ΕΣΣΔ. Πρόεδρος του NBA είναι ο Δανός Ole Bjørn Kraft, πρώην πρόεδρος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (της πολιτικής αρχής που διοικεί τις συμμαχικές δυνάμεις). Μερικές επεμβάσεις σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη CIA και την MI6, δηλαδή υπό την επίβλεψη του Frank Wisner (παππούς εξ αγχιστείας του Nicolas Sarkozy) και του Kim Philby. Όμως ο τελευταίος πρόδωσε το Στέμμα και μετέδωσε πληροφορίες στην KGB που τiς έκανε να αποτύχουν [8].

Ένας από τους βοηθούς του Yaroslav Stetsko, ο Lev Dobriansky, έγινε πρεσβευτής των ΗΠΑ στις

Σύνταγμα Αζοφ

Μπαχάμες, ενώ η κόρη του Paula Dobriansky υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών για τη Δημοκρατία (sic) στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους. Ήταν η κυρία Dobriansky που χρηματοδότησε ιστορικές μελέτες για δέκα χρόνια με στόχο να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν ότι το Holodomor, ο μεγάλος λιμός που έπληξε την Ουκρανία το 1932-33, κατέστρεψε επίσης τη Ρωσία και το Καζακστάν, και να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι είχε αποφασιστεί από τον Στάλιν για την εξάλειψη του ουκρανικού λαού. Αυτός ο μύθος χειραγωγείται από τους μπαντεριστές για να καλλιεργηθεί και αυξηθεί ένα μόνιμο μίσος των Ουκρανών εναντίον των Ρώσων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον ενέκρινε το 2008 [9]. Στη συνέχεια, η Paula Dobriansky κατείχε ανώτερες θέσεις στο πρακτορείο Reuters και σήμερα εργάζεται στο Atlantic Council. Ήταν αντιπρόεδρος της NED κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της Μαϊντάν.

Αυτή η επικοινωνιακή εκστρατεία της ουκρανικής κυβέρνησης βασίζεται στον μύθο του Holodomor. Μια θεά αφηγείται τα αμνημόνευτα εγκλήματα των Ρώσων εναντίον των Ουκρανών για να ανακοινώσει ότι έφτασε ο θερισμός. Στη συνέχεια αποκεφαλίζει έναν Ρώσο όπως οι τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν τους απίστους.

Ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν και ο αντιπρόεδρός του Τζορτζ Χ. Μπους δέχονται τους μπαντεριστές, συμπεριλαμβανομένου του Ιαροσλάβ Στέτσκο, το 1983 στον Λευκό Οίκο [10].

Ο Μπαντέρα δολοφονήθηκε από την KGB το 1955. Ο Στέτσκο πέθανε το 1986. Και οι δύο άνδρες είναι θαμμένοι στο γερμανικό νεκροταφείο του Walffriedhof.

Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ δέχεται μια αντιπροσωπεία της Αδελφότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων στον Λευκό Οίκο, 23 Σεπτεμβρίου 1953. Η τρομοκρατική οργάνωση διέθετε από τότε και στο εξής την υποστήριξη της CIA.

Η υποστήριξη των Αγγλοσαξόνων στους τζιχαντιστές

Το 1979, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ επέτρεψε την «Επιχείρηση Κυκλώνα». Αφορούσε την αποστολή Αράβων τζιχαντιστών, μελών της Αδελφότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων, στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν ενάντια στην κομμουνιστική κυβέρνηση. Τότε ήταν που αυτή η μικρή τρομοκρατική οργάνωση μετατράπηκε σε πραγματικό στρατό [11]. Το ένα οδηγώντας στο άλλο, περάσαμε από τους πολέμους στο Αφγανιστάν σε εκείνους στη Γιουγκοσλαβία και τη Τσετσενία για να τελειώσουμε με το Ντάες στο Ιράκ και τη Συρία [12].

Για σαράντα χρόνια, όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ καλούνταν να παράσχουν «πολιτικό άσυλο» στους «διωκόμενους» από τις αραβικές δικτατορίες τζιχαντιστές. Τουλάχιστον 17 συμμαχικά κράτη συμμετείχαν στην «Επιχείρηση Timber Sycamore» προμηθεύοντας τους τζιχαντιστές με όπλα για δισεκατομμύρια δολάρια [13] Μέχρι την ημέρα που απείλησαν τους Δυτιούς. Ας προσέξουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη!

Νεαροί Ουκρανοί, μέλη της OUN-B (δηλαδή της Οργάνωσης Ουκρανών εθνικιστών με μπαντεριστική τάση), παρακολουθούν μαθήματα δολιοφθοράς σε μια βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία (2006). Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με έναν φόρο τιμής στους Γερμανούς, Εσθονούς και Φινλανδούς στρατιώτες που πέθαναν για το Τρίτο Ράιχ.

Η υποστήριξη των Δυτικών στους Ουκρανούς μπαντεριστές, τους Κροάτες Ουστάσι και στους νεοναζί της Βαλτικής

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, πρώην ειδικοί στη ναζιστική καταστολή ενσωματώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αντισοβιετικό τους μηχανισμό. Θυμόμαστε, για παράδειγμα, τον «χασάπη της Λυών», τον Κλάους Μπάρμπι, ο οποίος έγινε επικεφαλής της καταστολής στη Βολιβία ή τον Αλόις Μπρούνερ που έγινε ειδικός σύμβουλος του Σύρου προέδρου (πριν από το Μπάαθ) αφού εξόντωσε Εβραίους στην Αυστρία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. . Ωστόσο, φαινόταν ότι αυτό θα έπαυε με τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ωστόσο, πολιτοφυλακές Μπαντεριστών, Ουστάσι και Ναζί εμφανίστηκαν στον δημόσιο χώρο με τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την ανεξαρτησία των πρώην σοβιετικών κρατών. Έλαβαν την υποστήριξη των Αγγλοσαξόνων στο όνομα της συνεργασίας των γονιών τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ως παραδείγματα ας θυμηθούμε:

 Στη Βουλγαρία, εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια πραγματοποιείται στη Σόφια ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του στρατηγού Hristo Lukov [14].
 Στην Εσθονία, ξεκινήσαμε το 2009 με την επιστροφή της στάχτης του συνταγματάρχη SS Alfons Rebane (ο «Εσθονός Rommel»), στη συνέχεια με την κατάθεση αναμνηστικής πλακέτας [15], κάθε φορά με την ισχυρή υποστήριξη του προέδρου Toomas Hendrik Ilves (ο ίδιος ήταν αξιωματούχος στις ΗΠΑ). Ο υπουργός Άμυνας Urmas Reinsalu επισκέφτηκε το νησί Saaremaa το 2012 για να λάβει μέρος σε μια τελετή της «Συμμαχίας των Αγωνιστών Ελευθερίας της Εσθονίας» (συνεργατών των Ναζί) και να συγχαρεί τους πρώην SS που «απελευθέρωσαν την πατρίδα» [16]..
 Στη Λετονία, η πρόεδρος Vaira Vīķe-Freiberga (1999-2007) ισχυριζόταν ότι «οι SS ήταν ήρωες του αντισοβιετικού αγώνα». Τροποποίησε τα σχολικά βιβλία ιστορίας και επέτρεψε διαδηλώσεις στη μνήμη αυτών των «ηρώων». Η Λετονία, όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι Ρώσοι, έχει απαγορεύσει τη χρήση των ρωσικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, μαζί με την Εσθονία, το 2018 έχτισε ένα τείχος στα ρωσικά σύνορά της [17].
 Στη Βολιβία, η MI6 βασίστηκε στην κοινότητα των Ουστάσι της Κροατίας για να ανατρέψει τον πρόεδρο Έβο Μοράλες, το 2019 [18].

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, η 3η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας» (Ηνωμένα Έθνη A/C.3/75/L.49). Όλα τα μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν «υπέρ», μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία ψήφισαν «κατά». Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απείχαν.

Ο πράκτορας του stay-behind του ΝΑΤΟ, Dmitryo Yarosh.

Οι ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα

Στις 8 Μαΐου 2007, στην Ternopol (δυτική Ουκρανία), ναζιστικές και ισλαμιστικές μικρές ομάδες δημιούργησαν ένα «Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο» για να πολεμήσουν όλες μαζί ενάντια στη Ρωσία. Συμμετείχαν οργανώσεις από τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των ισλαμιστών αυτονομιστών από την Κριμαία, την Αδύγεα, το Νταγκεστάν, την Ινγκουσετία, την Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία, την Καρατσάγεβο-Τσερκεσία, την Οσετία, την Τσετσενία. Μη μπορώντας να πάει εκεί λόγω των διεθνών κυρώσεων, ο Ντόκα Ουμάροφ, εμίρης της Ιτσκερίας (Τσετσενίας) ο οποίος θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη μέλος της Αλ Κάιντα, διαβάστηκε εκεί η συνεισφορά του. Το Μέτωπο προεδρεύεται από τον Dmytro Yarosh, ο οποίος είχε πάει να πολεμήσει στην Τσετσενία. Με τον Andriy Biletsky, τον «Λευκό Φύρερ», δημιούργησε τον Δεξιό Τομέα που έκανε την επανάσταση της EuroMaïdan και μετά το τάγμα Azov. Από τις 2 Νοεμβρίου 2021 είναι σύμβουλος του Ανώτατου Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Valerii Zaluzhnyi.

Στις 7 Απριλίου 2022, ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε στην ελληνική Βουλή. Έπαιξε ένα σύντομο βίντεο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ένας Ουκρανός ελληνικής καταγωγής παρουσιάστηκε ως μέλος του συντάγματος Αζόφ και επαίνεσε τον αγώνα της παράταξής του κατά των Ρώσων.

Από της διάλυσης της ΕΣΣΔ, η Ουκρανία αναβίωσε τους παλιούς της δαίμονες. Τα σχολικά βιβλία ιστορίας έχουν τροποποιηθεί. Εδώ και τριάντα χρόνια, τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο ότι η χώρα τους δεν ήταν ανεξάρτητη παρά μόνο χάρη στους Ναζί και ότι δεν έχουν κοινά γονίδια με τους Ρώσους, αυτή την κατώτερη φυλή. Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά και έφηβοι παρευρίσκονται στα «στρατόπεδα διακοπών» των Μπαντεριστών, όπως έκανε η Νεολαία του Χίτλερ. Ψάλλουν το σύνθημά τους: «Δόξα στην Ουκρανία!». Αυτοί οι νέοι, κορίτσια και αγόρια, βρίσκουν σήμερα άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αύριο, όπως και οι σύμμαχοί τους της Αδελφοί Μουσουλμάνοι, κάποιοι από αυτούς θα διαπράξουν επιθέσεις εκεί.

Centuria

Ήδη, οι μπαντεριστές στρατολογούν δόκιμους στη Γερμανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και, από τώρα και στο εξής, αξιωματικούς στις στρατιωτικές σχολές αυτών των χωρών. Για αυτό, δημιούργησαν, το 2019, ένα μυστικό Τάγμα, το Centuria, το οποίο διαδίδει την ιδεολογία τους. Αυτό το Τάγμα αντιτίθεται στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην καθολική ψηφοφορία. Τα μέλη του απαγγέλλουν την «Προσευχή των Ουκρανών Εθνικιστών», που γράφτηκε από τον Josef Mashchak κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Φορούν τον Δανικό Σταυρό του Ήλιου και πολλαπλασιάζουν τις αναφορές στο Τάγμα της Θούλης, στο οποίο ανήκαν οι πολύ υψηλοί αξιωματούχοι των Ναζί. Οι δυτικοί στρατοί δεν πήραν αυτή την απειλή στα σοβαρά. Αυτή η ιδεολογία, όπως αυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή, εξαπλώνεται αστραπιαία.

Το βρώμικο θηρίο είναι ήδη εδώ, ανάμεσά μας.

Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο τυφλοί;

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Ας ενισχύσουμε το Δίκτυο Βολταίρος

Επί 27 χρόνια, το Δίκτυο Βολταίρος κάνει εκστρατεία για μια πρακτική ελευθερίας της σκέψης, της ισότητας δικαιωμάτων και της αδελφοσύνης. Σήμερα, με μεταφράσεις σε πολλές γλώσσες, έχουμε γίνει πηγή ανάλυσης των Διεθνών Σχέσεων που χρησιμοποιείται από πολλούς διπλωμάτες, στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

Δεν είμαστε μόνο δημοσιογράφοι, αλλά επίσης και πάνω απ ’όλα αφοσιωμένοι πολίτες που υπερασπιζόμαστε τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις 10 αρχές που διακήρυξαν οι Αδέσμευτοι στο Μπαντούνγκ. Δεν προωθούμε καμία ιδεολογία ή κοσμοθεωρία, αλλά επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την κριτική σκέψη των αναγνωστών μας. Προτιμάμε τον προβληματισμό παρά τη πίστη, τα επιχειρήματα παρά τις πεποιθήσεις.

Παραμονή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, χρειαζόμαστε την οικονομική σας υποστήριξη. Μπορείτε να συμμετέχετε
 κάνοντας μια δωρεά 25 ευρώ
 κάνοντας μια δωρεά 50 ευρώ
 κάνοντας μια δωρεά 100 ευρώ
 ή να δεσμευτείτε να κάνετε μια δωρεά 10 ευρώ το μήνα
 κάνοντας μια δωρεά 500 ευρώ
 κάνοντας μια δωρεά 1000 ευρώ

Χάρη στην ενθάρρυνσή σας θα μπορέσουμε να αντέξουμε.

[2« Ce jour que l’Occident préfère oublier », par Michael Jabara Carley, Traduction Sophie Brissaud, Strategic Culture Foundation (Russie) , Réseau Voltaire, 4 octobre 2015.

[3« Des banquiers anglo-saxons ont organisé la Seconde Guerre mondiale », par Valentin Katasonov, Traduction Gilles Chertier, Strategic Culture Foundation (Russie) , Réseau Voltaire, 11 mai 2015.

[4« Les Bush et Auschwitz, une longue histoire », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 3 juin 2003. Lire sur les autres connections : « Les bonnes affaires du patronat US avec le Reich », par Vladimir Simonov, Réseau Voltaire, 3 mai 2005.

[5A Mosque in Munich : Nazis, the CIA, and the Rise of the Muslim Brotherhood in the West, Ian Johnson, Houghton Mifflin Harcourt (2010).

[6Stepan Bandera: The Life and Afterlife of a Ukrainian Nationalist: Facism, Genocide, and Cult, Grzegorz Rossoliński-Liebe, Ibidem (2015).

[7« La Ligue anti-communiste mondiale, une internationale du crime », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 12 mai 2004.

[8MI6, Inside the Covert World of Her Majesty’s Secret Intelligence Service, Stephen Dorril, The Free Press (2000).

[9Εορτασμός της μνήμης του ουκρανικού λιμού "Holodomor", Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 23 Οκτωβρίου 2008.

[10Old Nazis, the New Right and the Republican Party, Russ Bellant, South End Press, (1988).

[11Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ως εφεδρική δύναμη του MI6 και της CIA”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Δίκτυο Βολταίρος, 27 juillet 2021.

[12Sous nos yeux, Thierry Meyssan, Demi-Lune (2017).

[13Δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα εναντίον της Συρίας”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 18 juillet 2017.

[14« Manifestation nazie à Sofia », Réseau Voltaire, 20 février 2018.

[15« L’Estonie célèbre un criminel nazi », Réseau Voltaire, 26 juin 2018.

[16« Le gouvernement estonien rend hommage au nazisme », Réseau Voltaire, 8 juillet 2013.

[17« Le nouveau rideau de fer », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie) , Réseau Voltaire, 18 septembre 2018. « Droit de réponse du gouvernement letton », Réseau Voltaire, 11 octobre 2018.

[18Η ανατροπή του Έβο Μοράλες και ο πρώτος πόλεμος του λιθίου, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 16 mars 2021.