Voltaire Network

Kinas respons på britiske trusler

+

Folkerepublikken Kinas regjering har avlyst et avtalt møte mellom visestatsminister Hu Chunhua og Storbritannias finansminister, Phillip Hammond.

I en tale han holdt i the Royal United Services Institute (RUSI) truet Storbritannias forsvarssjef Gavin Williamson nylig med å sende et hangarskip til Sør-Kina-havet for å la Peking ‘’betale dyrt’’ for ‘’sin aggressive oppførsel’’ [1].

Kanseleringen av møtet med finansministeren fratar Storbritannia en handelsavtale som ville gitt britene adgang til et marked verdt 10 milliarder pund [2].

Den britiske statsministeren, Theresa May, tok avstand fra erklæringen fra sin forsvarsminister og gjorde det klart at det britiske hangarskipet ikke ville seile til Asia før i 2021, og at dets reise først vil måtte godkjennes av den som måtte være Storbritannias statsminister på det tidspunkt.

Oversettelse
Eric Kamov

[1] “Gavin Williamson at RUSI”, by Gavin Williamson, Voltaire Network, 11 February 2019.

[2] “TRADE FURY: Defence Secretary Gavin Williamson accused of blowing access to Chinese markets worth billions”, Kate Ferguson, The Sun, February 14, 2019.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.