Voltaire-verkosto

Uusia konsultaatioita Genevessä koskien Syyriaa

Kun Ban Ki-moonin Syyrian edustaja, Staffan de Mistura, organisoi uusia konsultaatioita Genevessä hallituksen ja sen ulkomailla sijaitsevan oppositon välillä, Thierry Meyssan tarkastelee muutoksia jotka ovat tapahtuneet maassa. Hän huomioi että viimeisten kolmen vuoden ajan, hallitus on soveltanut Geneven asiakirjaa, kun taas ulkomailla sijaitseva oppositio on kieltäytynyt tekemästä näin, täten saaden aikalisän ja toivoen Tasavallan kumoamista jihadistien toimesta.

| Damasko (Syyria)
+
JPEG - 40.7 ko
Ban Ki-moonin edustaja Syyrialle, Staffan de Mistura, työskentelee NATO:n poliittisten suhteiden johtajan , Jeffrey Feltmanin alaisuudessa. Kuitenkin, kun häne toimi Yhdysvaltain lähettiläänä Beirutissa, Feltman organisoi niin sanotun ’Kyselykomitean’ Rafic Haririn salamurhaamiseksi, ja Erityistuomioistuimen, jonka tehtävänä oli tuomita Presidentti Bachar el-Assad. Kyseessä oli juoni joka päättyi väärien todistajien skandaaliin ja Detlev Mehlisin viraltapanoon. Ei ole siis ensimmäinen kerta kun UNO:a on käytetty yksipuolisella tavalla, ei rauhan toteuttamiseksi, vaan Syyriaa vastaan.

YK on valmistelemassa neljää temaattista työryhmää, « voidakseen käynnistää liikkeen joka toimii Syyrian puiteasiakirjan puolesta Geneven Asiakirjan toimeenpanemiseksi », esityksen mukaan jonka Staffan de Mistura antoi Turvallisuusneuvostolle [1].

Mutta tässä on ongelma – kumpikaan, Lakhdar Brakimi tai Staffan de Mistura ei ole koskaan maininnut ponnistuksia, jotka Syyrian Arabitasavalta on suorittanut, alkaen 30.06.2012, tämän tekstin täytäntöönpanemiseksi.

Kelataan kolme vuotta taaksepäin. Syyrian Arabiarmeija on juuri voittanut Takfirit. Baba Amrin Islamilainen Emiraatti on luovuttanut, ja sopimuksia on tehty salaisesti Ranskan ja Turkin kanssa, jotka erityisesti vaativat vangittujen ulkomaalaisten upseerien palautusta vastineena rauhalle. Yhdysvallat ja Venäjä keskustelivat Lähi-Idän jakamisesta ja olivat kutsuneet koolle « Syyrian toimenpideryhmän » « Geneven Asiakirjan » koostamiseksi. Tiedämme että tämä sopimus suurvaltojen välillä pyyhittiin sivuun kuusi päivää myöhemmin « Syyrian ystävät » -konferenssilla Pariisissa, ja tätä seurasi erityinen virastapoistuminen Kofi Annanin osalta. Tällöin alkoi toinen ja vielä verisempi sota. Kuitenkin, kyseessä oli vain marginaalisesti Syyrian sisällissota – todellisuudessa, kyseessä oli lähinnä ulkomaalaisten jihadistien sota Syyriaa vastaan.

Asiakirja perustuu kuuden kohdan suunnitelmaan Kofi Annanin toimesta, joka itsessään perustuu viiteen Presidentti Bachar el-Assadin tekemään suositukseen. Se vaatii seuraavaa; lopun väkivallalle YK:n johdolla; vankien vapauttamisen; ulkomaaisten lehtimiesten vapaan kulun; sekä kokoontumisen ja yhdistymisen vapauden [2]. Tämän lisäksi, jotta voidaan tukea siirtymistä sodasta rauhaan, Asiakirja nostatti hallituksen elimen muodostettavaksi yhteisellä hyväksynnällä, uuden perustuslain muodostamisen, sekä sitoumuksen työskennellä kansallisen sovinnon hyväksi.

Mitä on tapahtunut sen jälkeen? Ensinnäkin, tietyt Asiakirjan allekirjoittajat (Yhdysvallat, Ranska, Kuwait, Qatar, Yhdistynyt Kuningaskunta, Turkki), pettivät sitoumuksensa ja käynnistivät sodan yhdessä « Syyrian ystävien » kanssa, organisoiden satojen tuhansien taistelijoiden siirron. Toiseksi, « Kansallinen Neuvosto » ja yksilöt jotka olivat liittyneet « Kansallisen opposition liittoutumaan ja vallankumouksellisiin voimiin » lykkäsivät Asiakirjan täytäntöönpanoa « hallituksen kaatumiseen » asti, ja tukivat terrorismia. Kolmanneksi, Syyrian Arabitasavalta, lojalistinen oppositio ja aseistetut aikaisemmat kapinallisjoukot, ilman mitään muuta apua, alkoivat soveltaa Asiakirjaa ja taistelemaan yhdessä terrorismia vastaan.

Tuloksena, useille vangeille annettiin armahdus, useat ulkomaalaiset lehtimiehet kykenivät käymään maassa täydellisessä vapaudessa, ja poliittiset osapuolet kykenivät kehittymään tarpeidensa pohjalta. Tasavalta ja kapinallisryhmät saivat aikaan useita sovinnollisia sopimuksia. Presidentti suoritti useita ministerien vaihdoksia voidakseen sisällyttää edustajia uusista poliittisista organisaatioista yhdistetyssä hallituksessa, joka sovittautuu ’siirtymähallituksen’ nimikkeen puitteisiin kuten on määriteltynä Asiakirjassa.

Työtä on vielä suunnaton määrä. Ensinnäkin, Syyrian tulee voittaa terrorismi – CSTO:n avulla - ja myöskin Muslimiveljeskunnan totalitäärinen. Perustuslaki tulee virittää uudelleen, seuraten aluevaaleilla joulukuussa, ja sitten yleisvaalit kun tulitauko julistetaan. Toivokaamme että tällä kertaa kukaan ei vastusta näitä aloitteita ja että jokainen osallistuu ja hyväksyy demokraattisesti itsenäisen kansakunnan valinnan.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

Lähde
Al-Watan (Syrie)

[1] “Meeting of the UN Security Council on Syria (De Mistura report)”, Voltaire Network, 29 July 2015.

[2] “Action Group for Syria Final Communiqué”, Voltaire Network, 30 June 2012.

Thierry Meyssan

Thierry Meyssan Ranskalainen intellektuelli, Voltaire-verkon ja Axis for Peace -konferenssin perustaja ja puhemies. Hänen kirjoituksensa jotka erikoistuvat kansainvälisiin suhteisiin ovat näkyvillä päivittäisissä sanomalehdissä ja viikkojulkaisuissa arabiaksi, espanjaksi ja venäjäksi. Hänen kaksi viimeistä kirjaansa julkaistuina englanniksi: 9/11 the Big Lie ja Pentagate.

 
Voltaire-verkosto

Voltaire, kansainvälinen julkaisuversio

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons -lisenssin mukaisesti

Voltaire-verkoston artikkeleita voidaan tuottaa uudelleen vapaasti edellyttäen, että lähde on mainittuna, lähteiden eheyttä kunnioitetaan, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (lisenssi CC BY-NC-ND).

Voltaire-verkoston tukeminen

Vierailet tällä verkkosivulla etsien laadukkaita analyysejä joden avulla voit muodostaa henkilökohtaisen ymmärryksen tämän päivän maailmasta. Jotta voimme jatkaa toimintaamme, tarvitsemme tukeasi pyrkimyksiemme osalta.
Auta meitä vaikuttamaan myönteisesti.

Kuinka voit osallistua Voltaire-verkostoon?

Ryhmämme jäsenet ovat kaikki vapaaehtoisia.
- Ammattilaistason omalle äidinkielelleen kääntävät käännösalan ammattilaiset: voitte auttaa meitä kääntämällä artikkeleitamme.

Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
«Sodankäynnin taito»
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
«Sodankäynnin taito»
EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
«Sodankäynnin taito»
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
«Sodankäynnin taito»
Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
“Sodankäynnin taito”
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Bilderberg-ryhmän pitkät lonkerot
“Sodankäynnin taito”
Bilderberg-ryhmän pitkät lonkerot
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto