Bulgarian toisen mafia-kartellin johtaja, SIC, Boïko Borissov on ollut Pääministerin tehtävässä vuodesta 2014. Samaan aikaan kun hänen maansa oli sekä NATO:n että Euroopan unionin jäsen, hän toimitti aseita ja huumeita Al-Qaïdalle ja Daeshille Libyassa ja Syyriassa.

Näyttää siltä että kaikki alkoi sattumalta. N. 30 vuoden ajan, fenetylliiniä käytettiin suorituskykyä parantavana lääkkeenä Länsi-Saksan urheilun puitteissa. Valmentaja Peter Neururerin mukaan, yli puolet atleeteista käyttivät sitä säännöllisesti [1]. Bulgarialaiset huumekauppiaat havaitsivat mahdollisuuden tässä tilanteessa, ja Neuvostoliiton hajoamisesta alkaen aina kunes Bulgaria liittyi jäseneksi Euroopan unioniin, nämä alkoivat tuottaa ja toimittaa sitä laittomasti Saksaan nimellä Captagon.

Kaksi mafian ryhmää olivat vakavassa keskinäisessä kilpailussa - Vasil Iliev Security (VIS), sekä Security Insurance Company (SIC), yhtiö joka piti palkkalistallaan karatekaa Boïko Borissovia. Tämä korkealuokkainen atleetti, professori Poliisiopistossa, loi yhtiön, joka toimitti suojausta tärkeille henkilöille, ja hänestä tuli henkivartija edelliselle Neuvostomieliselle Presidentti Todor Jivkoville ja myös Yhdysvalloille myötämieliselle Simeon II Saxe-Cobourg-Gothalle. Niin pian kuin Simeon II tuli Pääministeriksi, Borissov nimettiin Sisäministeriön johtajaksi, ja sen jälkeen Sofian pormestariksi.

Vuonna 2006, Yhdysvaltain lähettiläs Bulgariassa (ja tulevaisuuden lähettiläs Venäjälle), John Beyrle, luonnehti tämän luonnetta luottamuksellisessa sähkeessä, jonka Wikileaks paljasti. Hän esitti Borissovin linkitetyksi kahteen suuren mafian johtajaan, Mladen Mihaleviin (alias « Madzho ») ja Roumen Nikoloviin (alias « Pacha ») [2], SIC:n perustajiin.

Vuonna 2007, pohjaten artikkelin suuren sveitsiläisen yhtiön raporttiin, U.S. Congressional Quarterly ilmoitti että tämä oli tukkinut lukuisia tutkintapyyntöjä Sisäministeriössä, ja oli itse linkitettynä 28 mafian murhaan. Tästä tuli nähtävästi John E. McLaughlinin kumppani, joka on CIA:n varajohtaja. Tämän on mainittu muodostaneen salaisen vankilan virastolle Bulgariassa, ja avustanut sotilastukikohdan varustamisessa projektin puitteissa, jonka taustana oli hyökkäys Iraniin, Quarterly jatkaa [3].

Vuonna 2008, saksalainen asiantuntija järjestäytyneen rikollisuden osalta, Jürgen Roth, ilmaisi Boïko Borissovin olevan kuin « Bulgarian Al Capone » [4].

Tultuaan itse Pääministeriksi, ja kun hänen maansa oli jo NATO:ssa ja EU:ssa, hänen asemansa vakiinnutettiin CIA:n toimesta avustaen salaisessa sodassa Mouamar el-Kadhafia vastaan. Boïko Borissov toimitti Captagonia, valmistettuna SIC:n toimesta, al-Qaïdan jihadisteille Libyassa. CIA jalosti tämän synteettisen huumeen houkutelevammaksi ja voimakkaammaksi sekoittamalla siihen luonnollista huumetta, hashista, joka teki taistelijoista helpompia manipuloida ja teki näistä pelottavampia, Bernard Lewisin ajatusten mukaisesti [5]. Tämä jälkeen, Borissov laajensi tätä markkinapaikka Syyriaan.

Mutta kaikkein tärkeimpänä, CIA, käyttäen aikaisemman Varsovan liiton jäsenen profiilia, joka oli lähiaikoina liittynyt NATO:on, osti tältä 500 miljoonan dollarin arvosta Neuvosto-tyyppistä aseistusta ja vei nämä Syyriaan — pääasiallisesti 18 800 kannettavaa tankkien torjunnan kranaatinheitintä ja 700 Konkurs tankkien torjunnan ohjusjärjestelmää.

Kun Hezbollah lähetti tiiminsä Bulgariaan keräämään tietoja tästä liikenteestä, bussillinen Israelilaisia matkanjärjestäjiä oli terroristihyökkäyksen kohteena Burgasissa, jättäen 32 haavoittuneiksi. Välittömästi, Benjamin Netanyahu ja Boïko Borissov syyttivät Lebanonilaista vastarintaa, kun taas Atlantistinen lehdistö jakoi useita väitteitä koskien oletettua Hezbollahin itsemurhatyötä. Lopuksi, oikeuslääketieteen tutkija, Tri. Galina Mileva, havaitsi että ruumis ei vastannut todistajien kuvauksia – kun taas vastavakoilun johtaja, Eversti Lubomir Dimitrov, havaitsi että kyseessä ei ollut itsemurhapommittaja, vaan yksinkertainen toimittaja, ja että pommi oli laukaistu etäältä, todennäköisesti ilman tämän tietämystä. Lehdistö syytti kahta Arabia, jotka oliva alkuperältään australian ja kanadan kansalaisia, mutta Sofia News Agency lainasi Yhdysvaltalaista avustajaa, joka toimi David Jeffersonin salanimen puitteissa. Lopputuloksessa toteutui että kun Euroopan unioni pyrki käyttämään tapahtunutta, jotta Hezbollah luokiteltaisiin « terroristiorganisaatioksi », Ulkoministeri - lyhyenä jakson kun Borissov oli toimeenpanevan valtuutuksen ulkopuolella - Kristian Vigenine, selvensi että mitään ei löydetty mikä voisi yhdistää hyökkäyksen libanonilaiseen vastarintaan [6].

Vuoden 2014 lopusta, CIA lakkautti tilauksensa ja sen tilalle tuli Saudi Arabia, joka kykeni ostamaan aseistusta, jotka eivät enää olleet aikaisempia Neuvostoliiton ylijäämiä, vaan moderneja NATO:n materiaaleja, kuten BGM-71 TOW tankkien torjuntaan tarkoitetut ohjukset. Pian , Riyadhia tuki Yhdistyneet Arabi-Emiraatit [7]. Kaksi Persianlahden valtiota hoitivat itse toimitukset Al-Qaïdalle ja Daeshille, Saudi Arabian Cargon ja Etihad Cargon välityksellä, joko Tabukissa, Saudi-Jordania rajalla, tai Emiraatti-Ranska-Yhdysvallat tukikohdassa Al-Dhafrassa.

Vuonna 2014, CIA lisäsi painetta. Tällä kertaa, he kielsivät Bulgariaa sallimasta pääsyä venäläiselle putkilinjalle South Streamille, joka olisi voinut toimitta Länsi-Eurooppaan [8]. Tämä päätös, joka verotti Bulgarialta erittäin tärkeää tuloa, ei ainoastaan auttanut hidastamaan Euroopan unionin kasvua, kuten kuvataan Wolfowitz-suunnitelmassa [9], vaan myös soveltaan eurooppalaisia pakotteita Venäjää vastaan, jotka olivat otettu käyttöön Ukrainan kriisin myötä, jotta voitaisiin hyödyntää liuskekaasua Itä-Euroopassa [10], ja lopuksi, ylläpitää kiinnostusta Syyrian Arabiatasavallan kumoamiseen, joka voi toimia laajamittaisena kaasun viejänä [11].

Viimeisimmät uutiset että Bulgaria – NATO:n ja Euroopan unionin jäsenvaltio – jatkaa laitonta huumeiden ja aseiden toimittamista Al-Qaïdalle ja Daeshille, huolimatta viimeisestä Päätöslauselmasta 2253, joka oli YK:n turvallisuusneuvoston yksimielisesti päättämä.

Käännös
Advanced Business Management Ltd

[1Doping war im Fußball gang und gäbe“, Frankfürter Allgemeine Zeitung, 13 juin 2007.

[3“Bush’s Bulgarian Partner in the Terror War Has Mob History, Investigators Say”, Jeff Stein, U.S. Congressional Quarterly, May 2007.

[4Die neuen Dämonen, Jürgen Roth, 2008.

[5The Assassins: A Radical Sect in Islam, Bernard Lewis, Weidenfeld & Nicolson, 1967.

[7« Mise à jour d’une nouvelle filière de trafic d’armes pour les jihadistes », par Valentin Vasilescu, Traduction Avic, Réseau Voltaire, 24 décembre 2015.

[8Chi ha sabotato il gasdotto South Stream”, di Manlio Dinucci, Tommaso di Francesco, Il Manifesto (Italia) , Rete Voltaire, 10 giugno 2014.l

[9« US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop » and « Excerpts from Pentagon’s Plan : "Prevent the Re-Emergence of a New Rival" » Patrick E. Tyler, New York Times, March 8, 1992. « Keeping the US First, Pentagon Would preclude a Rival Superpower » Barton Gellman, The Washington Post, March 11, 1992.

[10Blocco del South Stream, lo «schiaffo» degli Usa all’Europa”, di Manlio Dinucci, Il Manifesto (Italia) , Rete Voltaire, 5 dicembre 2014.

[11Struggle over the Middle East: Gas Ranks First”, by Imad Fawzi Shueibi, Voltaire Network, 17 April 2012.