Reţeaua Voltaire
« Arta Razboiului »

Ucraina, NATO în Constitutie

Îndepartîndu-se din ce în ce mai mult de la principiile democratice, Parlamentul ucrainian a declarat că nu se mai bucură de protecția legii, partidele politice și personalitățile care contestă proiectul de aderare la NATO și la Uniunea Europeană.

| Roma (Italia)
+
JPEG - 33.5 ko
Andriy Parubiy

În ziua următoare semnării protocolului de aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ca al 30-lea membru, Ucraina a efectuat un act fără precedent: a inclus în Constituție un angajament de a intra oficial în NATO, și în același timp, în Uniunea Europeană.

Pe 7 februarie, la sugestia Președintelui Petro Poroșenko - oligarhul îmbogățit cu jaful proprietatilor Statului, care a fost reales în funcția de președinte - parlamentul de la Kiev a aprobat (cu 334 de voturi contra 35 și 16 abțineri), în acest sens, modificările din Constituție.

Preambulul enuntă "cursul ireversibil al Ucrainei pentru integrarea euro-atlantică"; Articolele 85 și 116 decretează că sarcina fundamentală a Parlamentului și a Guvernului este "de a obtine aderarea deplină a Ucrainei la NATO și la Uniunea Europeană"; Articolul 102 stabileste că "Președintele Ucrainei este responsabilul cursului strategic al Statului pentru a ontine o aderare deplina la NATO și la Uniunea Europeana ".

Includerea în Constituția ucrainiană a angajamentului de a intra în mod oficial în NATO are consecințe foarte grave:

➢ Pe plan intern, aceasta alegere este legată de viitorul Ucrainei, excluzând orice alternativă și interzicând, efectiv, oricarui partid sau persoane, sa se opuna "cursului strategic al Statului". Deja astăzi, Comisia Electorală Centrală împiedică pe Petro Simonenko, membru al PC din Ucraina, să participe la alegerile prezidențiale din Martie.

Meritul de a fi introdus în Constituție, angajamentul de a face sa intre în mod oficial Ucraina în NATO, se referă în special, la președintele Parlamentului, Andriy Parubiy [1]. Co-fondator al Partidului Național Socialist Ucrainian în 1991, după modelul Partidului Național Socialist al lui Adolf Hitler; șeful formațiunilor paramilitare neo-naziste, folosite în 2014 în putch-ul din Piazza Maidan, sub indrumarea SUA / NATO și în masacrul de la Odessa [2]; Șeful Consiliului de Apărare și Securitate Națională, care, împreună cu Batalionul Azov [3] și alte unități neo-naziste, atacă civilii ucrainieni de naționalitate rusă, în partea de est a țării și cu echipe violente, efectuează bătăi feroce, devastînd sediile partidelor politice si arzînd grămezi de cărți, în stil nazist perfect.

➢ Pe plan internațional, trebuie remarcat faptul că Ucraina este deja în NATO, cu care este o țară parteneră: de exemplu, batalionul Azov, a cărei marca nazista este reprezentata cu emblema SS Das Reich, a fost transformat într-un regiment de operațiuni speciale, echipate cu vehicule blindate și instruiți de instructori nord-americani ai celei de-a 173ª Divizie Aerotransportata, transferați de la Vicenza (Italia) în Ucraina, sprijinit de alții din NATO.

Avînd în vedere ca Rusia este acuzată de NATO de a fi anexat ilegal Crimeea și de a întreprinde acțiuni militare împotriva Ucrainei; dacă ea ar intra oficial în NATO, ceilalți 30 de membri ai Alianței, în conformitate cu Art. 5, ar trebui "să asiste partea atacata, inițiind o acțiune considerata necesară, inclusiv folosirea forței armate ". Cu alte cuvinte, ei ar trebui să facă un război împotriva Rusiei.

Cu privire la aceste implicații periculoase ale modificării Constituției ucrainiene - în spatele căreia există, cu siguranță, jaful strategilor SUA / NATO - a căzut peste Europa, o tăcere politică și mediatica.

De asemenea stă în tăcere, Parlamentul italian care, în 2017, a fost de acord cu un memorandum de înțelegere cu Parlamentul ucrainian, semnat de Laura Boldrini și Andriy Parubiy, consolidând cooperarea dintre Republica Italiană - care sa născut din Rezistența contra fascismului nazist - și un regim care a creat în Ucraina, o situație asemănătoare cu cea care a condus la apariția fascismului în anii Douazeci și a nazismului în anii Treizeci.

Traducere
Light Journalist

Sursa
Il Manifesto (Italia)

[1] « Qui sont les nazis au sein du gouvernement ukrainien ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 2 mars 2014.

[2] « Crime à Odessa », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 6 mai 2014.

[3] « Des néonazis en Ukraine ? Si vous en doutiez encore…», Réseau Voltaire, 16 septembre 2014.

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

Gafa nucleara a NATO
Gafa nucleara a NATO
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Primele obstacole ale Fraților musulmani
«Sub ochii noștrii» (6/25)
Primele obstacole ale Fraților musulmani
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Modelul SUA al guvernului «suveran»
«Arta Razboiului»
Modelul SUA al guvernului «suveran»
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Revelații asupra atentatelor din 2004 și 2017 în Spania
Revelații asupra atentatelor din 2004 și 2017 în Spania
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Frații musulmani ca membri ai Consiliului de securitate naționala al Casei-Albe
«Sub ochii noștrii» (5/25)
Frații musulmani ca membri ai Consiliului de securitate naționala al Casei-Albe
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Londra îsi apără fărîmele sale de Imperiu contra Iranului
Londra îsi apără fărîmele sale de Imperiu contra Iranului
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire