Continua investigațiile privind arsenalele moderne, descoperite în Piemont, în Lombardia și în Toscana, de clare origini neo-naziste, așa cum o demonstreaza svasticile și citațiile lui Hitler, găsite împreună cu armele. Dar rămâne fără răspuns întrebarea: este vorba de ceva nostalgic al nazismului, de un colectionator de arme, sau ne confruntăm cu ceva mult mai periculos?

Anchetatorii - refera "Corriere della Sera"- au întrebat despre "extremistii de dreapta, familiarizati cu batalionul Azov," dar nu a descoperit "nimic util". Cu toate acestea, au existat de ani de zile, dovezi ample și documentate cu privire la rolul acestora și a altor formațiuni înarmate ucrainene, compuse din neo-naziștii instruiți și utilizati în putch-ul din piața Maidan, în 2014, sub directia SUA/NATO, și în atacul asupra rușilor din Ucraina, în Donbass. Trebuie sa fie clarificat, în primul rând, că Azov nu mai este un batalion de tipul paramilitar (așa cum este definit de ‘Corriere della Sera’), dar a fost transformat într-un regiment, adică într-o unitate militară regulată, de nivel superior.

Batalionul Azov a fost fondat în luna Mai 2014, de Andriy Biletsky, cunoscut sub numele de "Führerul alb", în calitate de apărător al "purității rasiale a națiunii ucrainene, împiedicând genele lor să se amestece cu cele de rase inferioare", îndeplinind astfel "misiunea lor histórica, a Rasei Albe globale în cruciada finală pentru supraviețuire”. Pentru batalionul Azov, Biletsky a recrutat militanți neo-naziști, deja sub comanda lui, ca șef al operațiunilor speciale ale lui Pravy Sektor. Azov se distinge imediat prin ferocitatea sa în atacurile asupra populațiilor rusești din Ucraina, în special în Mariupol.

În Octombrie 2014, batalionul a fost integrat în Garda Națională, depinzând de Ministerul de interne, și Biletsky a fost promovat la colonel și a primit "Ordinul pentru Curaj". Retras de la Donbass, Azov a fost transformat într-un regiment de forțe speciale, echipat cu tancuri și artilerie a celei de-a 30-a Brigada mecanizata. Ceea ce a fost păstrat în această transformare, a fost emblema, copiata în conformitate cu cea a SS Das Reich, și formarea ideologică a recruților modelata de acord cu formarea nazistă. În calitate de unitate a Gărzii Naționale, regimentul Azov a fost antrenat de instructori SUA și NATO.

"În Octombrie 2018 – se citește într-un text oficial – reprezentanți ai Carabinierilor italieni au vizitat Garda Națională Ucrainiană pentru a discuta asupra extinderii cooperării în diferite direcții, și pentru a semna un acord de cooperare bilateral între instituții".

În Februarie 2019, regimentul Azov a fost trimis în prima linie a Donbass-ului. Azov nu este doar o unitate militară, ci o mișcare ideologică și politică. Biletsky -care a creat propriul sau partid în Octombrie 2016, «Corpul Național» - continua sa fie liderul carismatic, în special pentru organizația juvenilă, care este educata, cu cartea sa «Cuvintele Führerului alb», în ură împotriva rușilor și antrenata militar. În simultan, Azov, Pravy Sektor și alte organizații ucrainene, recruteaza neo-naziști din întreaga Europă (inclusiv Italia) și din SUA.

După ce au fost instruiti și testati în acțiuni militare împotriva rușilor din Donbass, ei se întorc în țările lor, menținînd în mod evident, legătura cu centrele de recrutare și de formare. Acesta este cazul Ucrainei, o țară parteneră a NATO, deja membră de fapt, sub comanda strictă a SUA.

 Deci, se înțelege de ce ancheta asupra arsenalelor neo-naziste, din Italia, nu va fi capabila sa mearga până la sfîrsit.
 De asemenea se întelege, de ce, cei care își umple gura cu antifascismul, rămân muți în fata nazismului, care renaste în inima Europei.

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)