دولت شیخ حسن روحانی که قرار داد ۵+۱ را امضا ء نموده بود ، از آن زمان شبکه ی دور زدن تحریمات را که توسط دولت آقای احمدی نژاد برقرار شده بود ، از میان برداشت . پس از آنکه دولت پرزیدنت روحانی مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار که توسط دولت ایالات متحده مسدود شده بود پس گرفت ، حساب می کرد که این تعهد عملیاتی خواهد شد و مبادلات و تجارت بین المللی بر قرار خواهد شد . اما بیرون آمدن ایالات متحده از این قرار داد ، و اعلام تحریمات جدید ، واکنش منفی در ایران ایجاد کرد که سقوط بخش اقتصادی را هشدار می داد .
تحریمات ایالات متحده بر فلزات ، سکه ،بر بدهی ، محصولات اتومبیل ایرانی از هفتم ماه اوت به اجرا در خواهند آمد . آن چه که مربوط به بخش بانکی و نفتی است از پنجم ماه نوامبر آغاز خواهد شد .
اقتصاد ایران در اثر نزدیک شدن به این تاریخ در حال دگرگونی است . ریال که چهل و دو هزار ریال در برابر یک دلار آمریکا در اواخر سال ۲۰۱۷ ارزش داشت ، هم اکنون به مبلغ یازده هزار ریال در اواخر ماه ژوئیه ۲۰۱۸ رسیده است . پس از گذشت هفت ماه ، در کشور تظاهراتی دیده می شود که علیه فساد و مدیریت نادرست بخش دولتی است . آقای احمدی نژاد در حصر بسر می برد و وزیر سابق او برای مدت ۱۵ سال زندان محکوم شده است .
پرزیدنت دونالد ترامپ که ابتدا نسبت به ایران مانند دورانی که سخنان تهدید آمیز و توهین آمیزی به کیم جون اون ادا می کرد ، در ۳۰ ماه ژوئیه به هم تای ایرانی خود حسن روحانی پیشنهاد نشستی را داد .
دولت پرزیدنت روحانی بلافاصله پاسخ داد و گفت حاضر نخواهد شد پس از لغو قرار داد ۵+۱ توسط ایالات متحده ، بار دیگر نشستی با این کشور داشته باشد
رئیس مجلس ایران ، علی لاریجانی ، از دولت خواست تا در ها را نسبت به مذاکرات نبندد .
محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ی ایران نیز به عمان سفر کرد و به طور محرمانه نسبت به قرار داد ۵+۱ که از سال ۲۰۱۱ آغاز شده بود ،نشستی در این کشور داشت . سپس وزیر امور خارجه ی عمان ، یوسف بی علوی ، به واشنگتن سفر کرد و با هم تای خود مایک پمپئو نشستی بگذار نمود .