در حالی که هشت ماه پیش کشور ترکیه از ملی گرایی افراطی پارسیان نام می برد ، هم اکنون موضع خود را به ایران نزدیک کرده . بخشی از آن در اثر مجادلات میان عربستان و قطر می باشد و بخش دیگر ، به علت دولت جدیدی است که در عراق در حال شکل گیری است .

 
۱۴ ماه اوت ، ژنرال محمد باقری ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (و نه سپاه پاسداران انقلاب ) ، به آنکارا سفرکرد .
 اول اکتبر ، ژنرال هولوسی آکار ، هم طراز نظامی او به تهران آمد .
 چهارم اکتبر ، پرزیدنت رجب طیب اردوغان به طور رسمی از ایران دیدار نمود .

دو دولت قراردادی با یکدیگر امضا کردند که در آن از گشت و محافظت مشترک میان مرزهای کردستان عراق حکایت دارد . دیواری در یک چهارم مرز مشترک میان ترکیه و ایران با هزینه ی ترکیه احداث خواهد شد تا از ایجاد رابطه میان پ ک ک ترک و پ ژآ ک ایران جلوگیری به عمل آید .

در قرار داد دومی تبادلات اطلاعات میان ژاندارمری ترک و سپاه پاسداران انقلاب جمهوری اسلامی در نظر گرفته شده که در آن اجازه ی ورود به ناوهای جنگی از دو سو در بندرها داده شده ، همینطور تبادل اطلاعات و آموزش نظامیان در نظر گرفته شده است .

بنا بر اطلاعاتی که در دست داریم ، این قرار داد ها چشم اندازی در تحول روابط میان دو کشور ندارد ، بلکه تنها تفاهم نامه ی نظامی علیه بلند پروازی های ایالات متحده و کردها در خاور میانه ، همچنین عملیات ضد بودایی در آسیای جنوب شرقی است ، و هیچ گونه اشاره ای به کشور سوریه در آن نشده است .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian