Anton Pashynskyi heeft 25 jaar. Hij is functionaris van het Oekraïense wapen export agentschap. Het is de zoon van Sergeï Pashynskyi, bekend voor zijn omstreden rol in het vuurgevecht tijdens de staatsgreep in Kiev, in februari 2014. Deze laatste is momenteel lid van het Verkhovna Rada (parlement) van Oekraïne.

Op 7 december hebben de Oekraïense Cyber-Berkut een nieuwe verzameling bewijsstukken gepubliceerd die de voorbereiding van aanslagen onder valse vlag in Syrië door het Ministerie van defensie van Qatar uiteenzetten.

Volgens een gepirateerde e-mail van Anton Pashynskyi, een functionaris van de SpetsTechnoExport (officiële Oekraïense wapen-trader) van 21 oktober 2015 schrijft hij aan zijn Poolse partner van niveau 11 het volgende:

« Goede middag! Ik heb een nieuw voorstel. Het leger van Qatar wil 2000 fragmentatiebommen OFAB 250-270 aankopen. Het is een dringende zaak. Ze zijn bereid er 2100 $ US per stuk voor te betalen. Bekijk hoe ze zo vroeg mogelijk geleverd kunnen worden. De eindontvanger is het ministerie van Defensie van Qatar.
Bijgaand het Eindgebruikers certificaat (EUC). »

OFAB 250-270 is een ongeleide bom van 250 kg momenteel gebruikt door de Russische jets Su-25 et TU-23m3 om de posities van de groepen terroristen van Daesh e.a. in Syrië te bombarderen:

De Qatari luchtmacht bezit Franse Mirages (multirol gevechtsjets) en Alpha aanvalsjets. Geen van beide kan in principe worden uitgerust met OFAB 250-270. Vandaar de vraag:

Waarom heeft het ministerie van Defensie een flink arsenaal bommen willen aankopen die niet alleen ongeschikt zijn voor hun vliegtuigen, maar voor een drie keer (!) hogere prijs dan de marktprijs? (de OFAB 250-270 worden verkocht voor 700 à 800 $US per stuk).

Het antwoord is afschuwelijk eenvoudig: elke onafhankelijke expert die het gebruik zou constateren van OFAB 250-270 bommen in Syrië zou concluderen dat het hier gaat om Russische bommen en dat ze gewoonlijk slechts door de Russen worden gebruikt.

Welnu, dat is precies de vraag die gesteld werd na het bombardement van 6 december 2015 van een kamp van het Arabisch Syrische leger. Volgens Syrië hebben van een groep van vier vliegtuigen van de Coalitie er zich twee afgescheiden, hebben ongeleide bommen laten vallen, drie soldaten gedood en 24 andere gewond, terwijl de jihadisten op de grond aanvielen. Maat het Pentagon heeft elke implicatie in dit incident ontkent en de pers in Qatar beschuldigt Rusland ervan een vergissing te hebben gemaakt.

Hier onder vindt u het Eindgebruikers certificaat (EUC):

Vertaling
Bart Ero
Bron
Oriental Review (Russie) ">Oriental Review (Russie)