وزیر امور خارجه ی دولت بریتانیا ، بوریس جانسون ، مشخص نمود که کشورش نباید علیه دولت بشار اسد ایستادگی کند ، و عقیده دارد که بشار اسد می تواند در انتخابات بعدی کشور سوریه شرکت کند .
با قبول اینکه این جهت گیری نوین ، برگشت کامل از مواضع قبلی این دولت مانند دولت جدید ایالات متحده می باشد ، او خاطر نشان کرده ، که موضوع سوریه را باید با نگاهی تازه بررسی نمود .
در ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ ، جمهوری عرب سوریه ، انتخابات ریاست جمهوری برگزار نمود . قدرت های غربی با این اقدام مخالفت نمودند و -علیرغم تضاد با کنوانسیون وین - در سفارت های سوریه اجازه ی ندادند تا مهاجرین این کشور اقدام به رای گیری کنند . میلیون ها مهاجر این کشور ، که به علت جنگ قادر نبودند در کشور خود حضور داشته باشند ، از رای دادن محروم ماندند . تمام دولت های خارجه که نمایندگانی در کشور سوریه داشتند ، شفاف بودن این انتخابات را تایید کردند . بشار اسد ، با ۱۰ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۲۳ رای که ۸۸/۷ ٪ آرا را به خود اختصاص می داد ، انتخاب شد ( این رقم شامل ۶۵٪ افرادی بود که در سن رای دادن قرار داشتند ) . دوره ی هفت ساله ی ریاست جمهوری پرزیدنت بشار اسد در ماه ژوئن ۲۰۲۱ به پایان می رسد [1]
از سال ۲۰۱۱ ، کشورهای غربی دولت عرب سوریه را متهم به دیکتاتوری می کنند و می گویند در آنجا شکنجه در ابعاد وسیعی انجام می شود . که این مطابق با نظر اکثر مردم کشور سوریه نمی باشد .
در ماه سپتامبر ۲۰۱۵ ، جانشین م. جانسون ، فیلیت هامون ، پذیرفته بود که پرزیدنت بشار اسد می تواند به مدت سه ماه ـ دوران جابجایی او- بر سر قدرت بماند . اما ، همچنان تاکید می کرد که جمهوری عرب سوریه یک حکومت دیکتاتوری است و حاکمیت آقای اسد نیز نامشروع می باشد .
[1] “سرانجام مردم سوریه حرف زدند ”, بوسيله ى تی یری میسان, ترجمه حمید محوی, شبکه ولتر, 9 ژوئن 2014, www.voltairenet.org/article184142.html