استخدام تروریستهای خارجی، کمک به عبور آنها از مرز و ورود به ترکیه و تامین اسلحه برای گروههای تروریستی فعال در سوریه.
گزارش میشود، نمایندگان گروه حکومت اسلامی (داعش) با کمک سازمان جاسوسی ترکیه در آنتالیا شبکهای گسترده برای استخدام افراد و فرستادن آنها به سوریه برای شرکت در جنگ و یا فرستادن احتمالی آنها به روسیه سازماندهی کردهاند. هدف آنها جذب افرادی است که اهل کشورهای تشکیل شده بعد از فروپاشی شوروی است.
در میان گروه استخدام کننده، یک شهروند قرقیزستانی به نام «عبدالله»، یک نفر که اصالتاً اهل جمهوری آدیغیه است به نام «اَزمت»، یک تاتارستانی بنام «اِلنار»، یک شهروند روسیه به نام «الیاس»، یک آذربایجانی به نام «عادل علیوف»، یک نفر اهل جمهوری قره چای و چرکس به نام «نیظام» فعالیت میکنند. همه آنها توسط شخصی به نام «روسلان راستیاموویچ» شهروند فدراسیون روسیه که با نام «بریس عبدل» رهبری میشوند. وی متولد یکم آوریل ۱۹۷۸ در تاتارستان است و در گروه او را «معلم» صدا میکنند. او به همراه خانوادهاش در آنتالیا زندگی میکند و از دولت ترکیه اقامت دائم دریافت کرده است.
استخدام با آگاهی مدیریت بازداشتگاه اتباع خارجی صورت میگیرد. اگر فرد بازداشت شده قبول کند که مسلمان شود و در فعالیتهای تروریستی شرکت کند، استخدام گنندگان به او پیشنهاد معامله با آژانسهای مجری اجرای قانون در ترکیه را میدهند. بر این مبنا وکالت فرد بازداشت شده بدون پرداخت هیچ هزینهای به عهده آقای «طهیر توسولار» قرار میگیرد. آقای «سلطان سکورسیف» یک چچنی تبار که شهروند ترکیه است نیز به دلایلی با این افراد بازداشت شده دیدار میکند.
در سپتامبر ۲۰۱۵، گروهی از جنگجویان داعش که تعداد آنها به بیش از ۱۰۰۰ نفر میرسید از کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی وارد ترکیه شده بودند از مرز قاضیانتپ وارد سوریه شدند.
مسیر حرکت جنگجویان داعش در نزدیکی مرز سوریه از طریق آنتاکیا، ریحانلی، توپز، شانلیورفا و هاتای بود.
در مارس ۲۰۱۴، آقای «هاکان فیدان» رئیس سازمان اطلاعات و جاسوسی ترکیه (میت) شخصاً جابجایی گروه بزرگی از جنگجویان داعش را هماهنگ کرد. رهبری این گروه به عهده «مهدی الخراتی» اهل لیبی بود [1]. جنگجویان از طریق دریا از لیبی به ترکیه آورده شدند و از طریق نقطه مرزی باراسای به سوریه فرستاده شدند.
از دسامبر ۲۰۱۵ با کمک سازمان جاسوسی ترکیه، مسیر هوایی برای انتقال جنگجویان داعش از سوریه به ترکیه و از ترکیه به یمن به وسیله هواپیمای نظامی ترکیه هماهنگ شده است. به عنوان جایگزین این جنگجویان از مسیر دریایی به بندر عدن یمن فرستاده میشوند.
گروهی از شهروندان روسیه نیز که با مقامات امنیتی، پلیس و مقامات دولتی ترکیه در تماس هستند در تعدادی از شهرهای بزرگ از جمله استانبول به کار استخدام جنگجو از میان دانش آموزان مدارس ترکیه مشغولند.
به خوبی روشن شده است که مجروحان داعش در نواحی مرزی ترکیه محلی برای اقامت و امکانات درمانی دریافت میکنند. در سال ۲۰۱۴ دست کم ۷۰۰ جنگجوی داعش در قاضیانتپ درمان شدهاند.
گزارش میشود که در آغاز سال ۲۰۱۵، با کمک سازمان اطلاعات و جاسوسی ترکیه، «دهکده تاتارها» که محل اقامت جنگجویان تاتار و وابستگان جبهه النصره است از آنتالیا به اسکیشهیر منتقل شده است. برخی از آنها شهروندان دوگانه ترکیه و روسیه هستند.
یکی از افرادی که در این دهکده فعال است، «تیمور مونیروویچ بیچورین» نام دارد. او متولد ۱۵ دسامبر ۱۹۶۹، شهروند روسیه واصالتاً اهل قازان (پایتخت جمهوری تاتارستان) است. او از ژانویه ۲۰۱۴ به همراه جنگجویان اسلامگرا در سوریه میجنگد.
در دسامبر ۲۰۱۴، سازمان اطلاعات و جاسوسی ترکیه، کمپهایی در ترکیه و مشخصاً استان هاتای برپا کرد تا مهاجران غیرقانونی را جمع کند، آنها را آموزش دهد تا به همراه گروههای تبهکار تندرو روانه سوریه کند. ژانویه ۲۰۱۵ سازمان جاسوسی ترکیه درگیر یکی کردن سه گروه تروریستی بود: گروه عثمان قاضی، گروه عمرابن عبدالعزیز و گروه عمر مختار به هم پیوستند و گروه «باریگاد سلطان عبدالحمید» را تشکیل دادند و «عمر عبدالله» به عنوان فرمانده آنها منصوب شد. اعضای این گروه در کمپی در منطقه «بئیر بوچاک» ترکیه زیر نظر مربیانی از واحد عملیات ویژه فرماندهی نیروهای مسلح ترکیه و سازمان جاسوسی ترکیه (میت) آموزش میبینند. فعالیتهای این گروه با جبهه النصر در استان شمالی لاذقیه در سوریه هماهنگ میشود.
به خوبی روشن است که در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۵، در شهر تل رفعت سوریه، نمایندگانی از اپوزیسیون سوریه که در کمپی در نزدیکی کرشهیر آموزش دیدهاند، به جبهه النصر اسلحه تحویل دادهاند.
گزارش میشود که تحویل اسلحه به جنگجویان در سوریه هنوز هم در حال صورت گرفتن است. این عملیاتها با کمک سازمان «حقوق بشر، آزادی و امدادهای بشردوستانه» (IHH) انجام میشود.
انواع مختلف تسلیحات، تجهیزات تظامی و مهمات از خارج به بندر اسکندرون ترکیه فرستاده میشود. از آنجا از طریق زمینی به استان هاتای فرستاده میشود و از نقطه مرزی اونچوپینار به وسیله خودروهای متعلق به سازمانهای «حقوق بشر، آزادی و امدادهای بشردوستانه» (IHH)، سازمان İmkander و سازمان نسل پیشرو (Öncü Nesil) به استانهای آلپو و ادلیب سوریه فرستاده میشود. شماره پلاک این خودروها عبارتند از: 33 SU 317, 06 DY 7807, 33 SU 540, 33 SU 960, 42 GL 074 and 31 R 5487 . در سوریه این سلاحها و تجهیزات بین تبهکاران ترکمن و جبهه النصر توزیع میشود.
در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۴، یک خودروی متعلق به سازمان «حقوق بشر، آزادی و امدادهای بشردوستانه» (IHH) مقادیری اسلحه و دارو را از بورسا به نقطه مرزی چیلانپبنار، در استان ریحانلی به سوریه برد. این ارسال به وسیله خودروهایی که مامورین سازمان اطلاعات و جاسوسی ترکیه (مت) را حمل میکرد دنبال و اسکورت شد.
[1] احتمالا همان مهدی الهراتی، مامور سابق سازمان سیا که شهروند دوگانه لیبی و ایرلند است. (اضافه شده توسط شبکه ولتر)