ژان ایو لو دریان ، وزیر امور خارجه ی فرانسه ،زمانی که توسط تلویزیون ب اف ام در تاریخ ۷ ماه فوریه ۲۰۱۸ مورد سوال قرار گرفته بود ، کشور ترکیه و رژیم دمشق و ایران و تمام کسانی که به منطقه ی غوطه ی شرقی و ادلیب حمله کرده بودند را مورد اتهام قرار داد ، چرا که به گفته ی وی ، قوانین بین الملل را زیر پا گذاشته بودند .

منظور از رژیم دمشق ، جمهوری عرب سوریه است ، که جز اعضای سازمان ملل به حساب می آید . در منطقه ی غوطه شرقی مبارزینی قرار دارند که توسط اخوان مسلمین و نیروهای ویژه ی بریتانیا تعلیم دیده اند . منطقه ی ادلیب توسط القاعده کنترل می شود .

بر عکس گفته های وزیر امور خارجه ی فرانسه ، عملیات نظامی کشور سوریه در سرزمین خود نمی تواند قوانین بین الملل را زیر پا بگذارد . و در چارچوب مقررات سازمان ملل و همچنین ماده ی ۲۶۲۵ قطعنامه ی نشست سازمان ملل گنجانده شده . همکاری ایران در نبردها ، که به خواسته ی پرزیدنت بشار الاسد بوده است ، در قوانین بین الملل امری است قانونی .

برعکس استقرار نیروهای ویژه ی فرانسه که بدون اجازه دولت سوریه در این کشور می باشند (کشوری که مورد تایید محافل بین الملل می باشد) ، در مخالفت با قطعنامه ی ۲۶۲۵ سازمان ملل می باشد .

در ۱۳ ماه نوامبر ۲۰۱۷ ، جیمز متیس ، وزیر دفاع ایالات متحده ، مدعی شده بود که نیروهای کشورش بدون اجازه ی دولت سوریه ،اما با اجازه ی شورای امنیت در این کشور حضور دارند . امری که خلاف واقعیت موجود می باشد .

آقای لو دریان با اتفاق آرای سوتچی مخالفت نمود . او کشور سوریه را متهم به استفاده از سلاح شیمیایی کرد و یادآوری نمود که کشور فرانسه تنها با قرار داد صلحی که در ژنو ، تحت نظارت بخش امور مربوط به سیاست خارجه ی سازمان ملل تصویب شود موافقت خواهد نمود ( که ریاست آن به عهده ی جفری فلتمن می باشد ) ، این صلح مربوط به منطقه ی غوطه ی شرقی و ادلیب نیز خواهد بود . لذا شورای امنیت ، با هر گونه همکاری با القاعده مخالف است و همین موضوع باعث می شود تا خواسته ی فرانسه هرگز تحقق نیابد .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian